У Центрального державного архіва зарубіжної україніки відтепер – нова адреса

від Комарі Альберт
У липні 2020 року змінив своє “місце прописки” Центральний державний архів зарубіжної україніки (ЦДАЗУ) . Він «переїхав» на нове місце і віднині знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 24.

Про це повідомляєься на сторінці архіву в Facebook.

«Шановні наші користувачі, друзі, партнери архіву! Ми раді повідомити вам, що від 23 липня 2020 р. ЦДАЗУ знаходиться за новою адресою по вул. Солом’янська, 24», – йдеться у дописі.

Як зазначається, відтепер ЦДАЗУ перебуває в комплексі споруд центральних державних архівних установ – «архівному містечку», під опікою Державної архівної служби України.

На період облаштування на новому місці в архіві просять звертатися із запитаннями на такі електронні адреси: [email protected]; [email protected]; [email protected].

Слідкувати за новинами архіву можна на офіційному сайті ЦДАЗУ та у Facebook.

Центральний державний архів зарубіжної україніки є головною архівною установою для зберігання документів історико-культурного надбання зарубіжного українства та координаційним центром з питань роботи з документами української діаспори, що зберігаються в інших архівах та колекціях, нагадується на сторінці установи в Facebook.

ЦДАЗУ було створено 12 травня 2007 року.

В архіві приймають на зберігання документи українців у світі, забезпечують фахове науково-технічне опрацювання отриманих документів і швидке надання їх у користування дослідникам. Документи видаються для користування в читальному залі всім бажаючим відповідно до Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи».

Як повідомлялося, в Бібліотеці іноземної літератури в Будапешті пропонують книжки українською мовою і для дорослих і для малят.

Схожі публікації

Залишити коментар