Солістка Віденської опери виступить на фестивалі «Ost-West»

від Комарі Альберт
Солістка Віденської опери, сопрано Ольга Безсмертна виступить в рамках серії концертів зірок Віденської опери на музичному фестивалі «Ost-West».

Про це повідомляється на сайті Посольства України в Австрії.

«З середини липня до 29 жовтня в рамках музичного фестивалю Ost-West, який цього року присвячений 250-річчю від дня народження Людвіга ван Бетховена, відбудеться серія концертів зірок Віденської опери. Вже 26 липня в прекрасному замку періоду пізнього бароко Хайлігенкройц-Гутенбрунн можна буде насолодитись виступом української зіркової сопраністки, солістки Віденської опери Ольги Безсмертної», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 1810 році Бетховен написав музику до п’єси свого сучасника Йоганна Вольфганга Ге́те «Еґмонт». 210 років потому на спеціальному концерті Ольга Безсмертна виконає партії Клерхен з цього твору.

Більше інформації можна знайти ТУТ.

Ольга Безсмертна (Olha Bezsmertna, 1983, Богуслав, Київська область, Україна) — українська оперна співачка, сопрано, солістка Віденської опери з січня 2012 року. Вона стала першою українською співачкою, яка у лютому 2015 року відкривала Віденський Бал з початку його існування — 1958 року.

Співати Ольга почала у п’ятирічному віці, коли за намовою сусідів батьки відвели її в дитячий хор, у якому вона проспівала до закінчення середньої школи, хоч і п’ять разів кидала хор. Після закінчення школи Ольга півроку почала займатися з Євгенією Мірошниченко, готуючись до вступу до Національної музичної академії України.

У 2000 році Ольга поступила до Національної музичної академії України, на вокальний факультет, в клас професорки Євгенії Мирошніченко. Після закінчення магістратури, Ольга Безсмертна вступила до аспірантури. У 2009 році Євгенія Мірошниченко померла і Ольга взяла п’ять з восьми її студентів і два з половиною роки викладала у музичній академії. У прийнятті до Київської опери їй відмовили.

У жовтні 2011 році Ольга Безсмертна здобула I премію Міжнародного конкурсу оперних співаків “Нові голоси” в Німеччині. Головою журі був директор Віденської державної опери Домінік Майєр, який запропонував Ользі роботу в театрі. У березні 2012 року на сцені Віденської опери вона співала свою прем’єру в сучасній постановці опери “Кардіак”. На даний час (2019) є основним сопрано Віденської опери.

Як повыдомлялося, усі 23 філармонії України транслюватимуться в ефірі радіо «Культура».

Схожі публікації

Залишити коментар