Аргентинські українки презентували вишиті захисні маски

від Комарі Альберт
Майстрині української вишивки з аргентинського міста Авельянеда не відстають від сучасних модних тенденцій у світі, і нещодавно презентували зроблені від початку року роботи, серед яких – прикрашені художньою вишивкою захисні маски.

Світлини розміщено на Facebook-сторінці Prosvita Avellaneda – філії Українського культурного товариства «Просвіта» в Аргентині в місті Авельянеда.

«Вишивка наших майстрів у першому семестрі року проходила дистанційно, але об’єднана тією самою пристрастю!», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сторінці Prosvita Avellaneda, у період пов’язаних з Covid-19 карантинних обмежень вишивка, а також в’язання гачком та на спицях, ткацтво тощо стали своєрідною дистанційною груповою терапією для майстринь, яку вони проводили з великою любов’ю. 

Рослинними, геометричними орнаментами, узорам із зображенням комах тощо прикрашені серветки, рушники, одяг, захисні маски та інші вироби.

Українську вишивку як один із засобів збереження національної ідентичності українці в Аргентині шанують, зберігають і дбайливо передають молодому поколінню. Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2019 року представниці Об’єднання жінок «Просвіта» в Аргентині  обговорили важливість збереження і поширення мистецтва української вишивки. У місті Авельянеда було організовано зустріч груп жінок, які вишивають в різних філіях УКТ «Просвіта». Учасниці заходу обмінялись ідеями, обговорили шляхетну традицію української вишивки, її значення протягом усієї історії та важливість продовження, поширення і передачі цієї чудової спадщини.

Було також зазначено, що збереження української вишивки є одним із напрямків у сфері культури, яким опікується Українське культурне товариство (УКТ) «Просвіта».

Як повідомлялося, МОЗ в рамках боротьби з коронавірусом в Україні схвалило клінічні випробування українського препарату.

Схожі публікації

Залишити коментар