“Драгоманівські студії”: У Болгарії вийшов друком новий збірник конференції про культурні та літературні зв’язки між українцями і болгарами

Напередодні відзначення 125-х роковин з дня смерті Михайла Драгоманова 20 червня (за ст.ст.) вийшов друком новий Збірник конференції “Драгоманівські студії”, до якого увійшли матеріали XI-XIV міжнародних конференцій.

Про це повідомляє прес-служба посольства України у Республіці Болгарія.

Варто зазначити, за майже півтора десятиліття «Драгоманівські студії» перетворилися на унікальний майданчик для дискусій, наукових пошуків та гуртування усіх небайдужих до теми українсько-болгарських взаємин та української справи в Болгарії.

«Зібрані й видані матеріали містять цікаву і різноманітну фактологічну базу для подальших досліджень наукових, культурних та літературних зв’язків між українцями і болгарами», – йдеться у повідомленні.

  • Посольство України висловило вдячність за співпрацю: Болгарській академії наук,
  • керівництву СУОБ “Мати Україна”,
  • відділенню україністики філологічного факультету Софійського університету,
  • Науковому товариству історії дипломатії та міжнародних відносин і усім дослідникам історії українсько-болгарських зв’язків.

Нагадаємо, віртуальна екскурсія Дніпропетровським національним історичним музеєм ім. Д.І. Яворницького (Зала 4. Катеринославщина у другій половині ХІХ — початку ХХ ст.) демонструє край як провідний економічний регіон світового рівня.

Схожі публікації

Залишити коментар