Українці Казахстану проведуть флешмоб до Дня кримськотатарського прапора

Посольство України в Казахстані запрошує усіх охочих долучитися до флешмобу з нагоди Дня кримськотатарського прапора, який відзначають 26 червня.

Про це українське дипвідомство написало у Facebook

«Любі друзі! До 10-ї річниці Кримськотатарського прапора, пропонуємо Вам долучитися до флешмобу та розмістити зображення українського і кримськотатарського прапорів на сторінках своїх соціальних мереж з позначкою #ДваПрапориЄдинаКраїна», – йдеться у дописі.

Як відомо, прапор кримських татар, корінного народу Криму – полотнище блакитного кольору із зображеним у верхньому лівому кутку знаком – тамгою золотого кольору.

26 червня в Україні відзначають День національного прапора кримських татар. Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, який відбувся 26-27 червня в Сімферополі в 1991 році.

Кримськотатарський прапор був затверджений Курултаєм кримських татар 1917 року і поновлений 30 червня 1991 року.

Нагадаємо, в Києві презентували інтернет-проект «Крим ‒ це Україна» – це онлайн-банк архівних, музейних, науково-публіцистичних, просвітницьких та інформаційно-аналітичних матеріалів, які, на думку авторів, підтверджують тісний зв’язок Криму з материковою частиною України. 

Схожі публікації

Залишити коментар