Бразилець шукає родину свого прадіда-емігранта з Буковини

Мешканець Бразилії з українським корінням шукає родину свого прадіда, який емігрував з Буковини у 20-х роках минулого століття.

Чоловік надіслав листа до редакції газети “Хотинські вісті”, де попросив допомогти в пошуках родичів. Газета опублікувала його лист.

Іноземець розповів історію свого пращура. Після приєднання земель Буковини до складу СРСР зв’язок прадіда з його батьком обірвався, а листи вже ніколи не доходили до адресата. 

“Здрастуйте, мене звати Igor (Ігор). Я з Бразилії. Мій прадід Грегоріо Ребак (можливо, до еміграції його прізвище звучало як “Рибак”) приїхав до Бразилії приблизно у 1926 році. Документи того часу неточні, тому не можна точно встановити дату, але це відбулося десь між 1924 і 1926 роками (швидше за все, саме 1926 рік).

Відомо, що він прибув з регіону, безпосередньо пов’язаного з містом Хотин. Мій прадід емігрував з братом, сестрою і батьком, якого звали Симон (можливо, Семен). Його батько незабаром повернувся в Східну Європу, а діти залишилися у Бразилії. Наша прізвище тут – Rebak (є варіанти: Rabac, Rebac, Rabak, Rabah і т.д.).

Надсилаю фото конверта, що містить адресу, яку мій прадід використовував, щоб зв’язатися з татом на Батьківщині. На жаль, адреса селища написана дуже нерозбірливо, і мої пошуки населеного пункту в інтернеті ні до чого не привели.

Протягом тривалого часу прадід підтримував зв’язок зі своїм батьком, але в певний момент листи, відправлені з Бразилії, стали повертатися. Мій прадід не знав, що в 1940-му році ці землі були приєднані до території СРСР, переставши бути частиною Румунії. Тому він продовжував вказувати на конверті Румунію як країну призначення. З тих пір моєму прадіду жодного разу не вдалося поговорити зі своїм батьком”, – написав іноземець.

Ігор додав, що шукав у фейсбуці людей зі схожим прізвищем, які живуть або жили в Хотинському районі. Він просить людей, які мають інформацію про його можливих родичів або ж будь-яку цікаву інформацію про його предків, зв’язатися з ним у WhatsApp за номером +55 43 98450766

Або електронною поштою: [email protected].

Іноземець просить по можливості писати йому англійською, адже ні української, ні російської мов він не знає.

Як повідомлялося, афроамериканець Джуда Окейчукву, або як його ще називають “Юра з Коломиї”, протягом 5 років є студентом ІФМНУ та набуває зіркової популярності в Інстаграм після того, як почав записувати блоги українською мовою.

Схожі публікації

Залишити коментар