Американець підкорив Instagram українською мовою

Афроамериканець Джуда Окейчукву, або як його ще називають “Юра з Коломиї”, протягом 5 років є студентом ІФМНУ та набуває зіркової популярності в Інстаграм після того, як почав записувати блоги українською мовою.

Про непересічного студента розповідається на сайті університету.

Джуда народився на Віргінських островах, потім його сім’я переїхала в Детройт, штат Мічиган. Обоє його батьків працюють в медичній сфері, мати – кардіохірург, батько – біохімік. Сам Джуда мріє лікувати дітей. В Україну хлопець приїхав вчитись на лікаря в одному з вишів Івано-Франківська.

Як запевняє студент, здобувати медичну освіту в Штатах неймовірно дорого: «П’ять років навчання тут еквівалентні одному року навчання практично у будь-якому американському медичному університеті». На його вибір також вплинула тітка, яка здобула диплов в ІФМНУ. Вона й порадила племіннику обрати саме Івано-Франківськ.

 Іноземець із захопленням взявся за вивчення української мови.

Він вважає українську дуже романтичною і полюбляє співати пісні вітчизняних виконавців та гуртів. Найбільше йому до вподоби «Океан Ельзи». Окрім цього він грає на скрипці, альті, самостійно опанував гітару.

«Я не люблю великих і галасливих міст, Івано-Франківськ просто ідеальний для мене, я люблю це місто», – запевняє хлопець.

Він стверджує, що давно закохався у нашу культуру.  Йому до вподоби українські традиції, звичай та кухня. 

Джуда  зізнається що обожнює українські страви, особливо борщ, голубці і вареники з чорницею або з м’ясом. Від слова «вареники» у американця взагалі перехоплює подих. Проте холодець йому не до вподоби.

Також американець любить баскетбол і запевняє, що й українці у вміють в нього грати. Завдяки спорту йому вдалось знайти в Україні чимало друзів. Студент відвідав чимало українських міст де змагався з місцевими командами.

Крім того, хлопець має відмінне почуття гумору та легко підкорює Instagram. Зараз на його сторінку підписано понад 155 тисяч користувачів соцмережі. Майже щодня він викладає на своїй сторінці відео, де відповідає на запитання підписників, розповідає про себе та розвінчує расові стереотипи. А також вчить всіх охочих доволі складним американським скоромовкам.

Джуда – зірка українського інстаграму

Знайомтеся, це – Джуда, він приїхав з Америки в Україну вчитися на лікаря. І вам варто просто подивитися це відео про нього 😎

Geplaatst door Радіо Свобода op Dinsdag 26 mei 2020

Стосовно ж свого майбутнього, то Джуда планує завершити своє навчання в ІФНМУ і повернутися в США, аби підтвердити свої знання, стати педіатром. І хоч хлопець мріє знайти роботу вдома, або в Англії, проте запевняє – Україна назавжди залишиться у його серці, і він обов’язково приїжджатиме сюди.

Нагадаємо, за даними одного з найбільш поважних видань Міжнародної спільноти InterNations, Україна визнана як одна з найпривабливіших країн для проживання для іноземців за рівнем толерантності та дружелюбності, а також за рівнем “бюджетних витрат” на життя.

Як повідомлялося раніше, у мережі оприлюднили відео на якому під час карантину українець в Італії зіграв на своєму балконі популярну українську пісню “Чорнобривці”.

Схожі публікації

Залишити коментар