Торгівля покращиться: Нову угоду України та UК нахвалюють в ОП

Нова угода про політичну співпрацю, вільну торгівлю і партнерство між Україною і Великою Британією в торговельній частині в деяких моментах буде навіть кращою, ніж угода про асоціацію з Європейським союзом.

Таку думку висловив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, передає Іnterfax-Україна.

Зараз українська влада веде діалог із британською стороною щодо підготовки нової угоди, адже Велика Британія вийшла з ЄС, і тепер наші відносини не регулюються угодою про асоціацію з ЄС.

“На сьогодні ці переговори практично завершено. Залишилися декілька положень, що стосуються торговельної частини, але вони важливі для нас. Ми маємо відстояти питання наших торговельних квот. Ця угода в торговельній частині буде, щонайменше, не гіршою, а навіть – кращою в деяких положеннях, ніж угода про асоціацію між Україною та ЄС. Обсяги торгівлі з Великою Британією, десь $2,5 млрд, можуть бути збільшені й нашим товарам теж має бути місце на британському ринку”, – розповів пан Жовква.

Заступник керівника Офісу президента наголосив, що не менш важливою є і політична частина цієї угоди. 

“З цього питання навіть в умовах пандемії відбуваються відеопереговори наших переговорних команд. Ця частина досить амбітна. Ми хочемо говорити і про стратегічне партнерство, як закріплений в угоді факт, і про регулярні контакти на найвищому рівні й на рівні відомств”, – зазначив він.

Чиновник також підкреслив, що після указу президента Володимира Зеленського про безвізовий режим в’їзду для громадян Великої Британії в Україну терміном на один рік у зв’язку з Brexit українська сторона хотіла б взаємності й “безвізу” для українців, хоча і розуміє, що потрібно виконати певне “домашнє завдання”.

Нагадаємо, Великобританія використає вето, щоб заблокувати повернення Росії до G7.

Схожі публікації

Залишити коментар