Дуда виступає за “шлях єднання” України та Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда в суботу, 13 червня, під час з’їзду прихильників у Варшаві заявив, що Варшава продовжує виступати категорично проти дій Російської Федерації щодо силової зміни кордонів в Європі й твердо підтримує Київ на міжнародній арені в цій ситуації.

 Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на видання Gazeta Polska.

“Це дуже складна ситуація, і в мене глибоке переконання, що ми не можемо залишити Україну за таких обставин. Тому всюди, де я перебуваю, на міжнародній арені, я наголошую, що потрібно дотримуватися міжнародного права. Адже нікому не потрібно пояснювати, наскільки загрозливою є ситуація, за якої Європа і весь світ визнали б, що можна погодитися на зміну кордонів силою, навіть якщо ця згода є мовчазною”, – заявив Дуда.

Він додав, що Польща абсолютно не може з цим погодитися. За його словами, упродовж останніх п’яти років частина України окупована Росією, Україна є країною, на яку напали, і там весь час “тліє війна”.

“Сьогодні тверда підтримка України на міжнародній арені в національних інтересах Польщі”, – констатував Дуда.

Аналізуючи п’ять років польсько-українських відносин, Дуда зауважив, що були “різні моменти”.

Він визнав, що між обома країнами є ще історична проблема. Утім, президент Польської республіки висловив переконання, що шлях єднання призведе до того, що обидва народи “житимуть у справжній дружбі, взаємоповазі, без взаємних претензій і з вшануванням вбитиx і зaгиблиx”.

Як повідомлялося раніше, керівники дипломатії Польщі та Швеції переконані, що міжнародна спільнота має допомогти Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар