Активісти української діаспори та друзі України вимагають від ЄС посилити антиросійські санкції

від Стожари

У п’ятницю, 19 червня, глави держав та урядів Європейського Союзу у форматі відеоконференції мають обговорити бюджет ЄС на 2021 — 2027 роки та ухвалити політичне рішення про продовження на півроку економічних санкцій відносно РФ у відповідь на триваючу російську агресію проти України. Але існує велика ймовірність, що під час цих обговорень будуть підійматися питання зняття санкцій з Російської Федерації.

Тому активісти Всесвітнього руху патріотів України та друзі України у світі нагадали демократичним суспільствам про міжнародні злочини Кремля та закликали керівництво ЄС продовжити санкції проти Російської Федерації.

Так  у Ризі (Латвія) та Лондоні (Велика Британія) активісти провели акції з вимогою посилення міжнародного тиску на Росію та продовження Євросоюзом антиросійських обмежувальних заходів.

Активісти наголосили, що країна-агресорка Росія має припинити окупацію українських територій.

“Ми вимагаємо продовження та посилення санкцій проти Російської Федерації. Росія повинна припинити окупацію Криму та територій України на Донбасі. Незважаючи на тиск міжнародної спільноти, РФ послідовно порушує засади європейської і світової безпеки, посягає на суверенітет України. Це є надзвичайно небезпечно”, – заявила представниця Всесвітнього руху патріотів у Великій Британії, голова “ЄвроМайдан Лондон” Наталія Равлюк.

Разом з тим, Всесвітній рух патріотів України у своєму зверненні до глав держав та урядів країн-членів Європейського Союзу, нагадав демократичним суспільствам про міжнародні злочини Кремля та закликав лідерів Європейського Союзу продовжити економічні обмежувальні заходи відносно Росії, уведені у 2014 році у відповідь на російську агресію проти України.

https://www.facebook.com/groups/1115475725178743/permalink/3189447041114924/?__tn__=H-R

У зверненні активісти зауважили, що, як очікується, лідери ЄС під час відеоконференції Європейської ради 19 червня мають ухвалити політичне рішення про продовження економічних секторальних обмежувальних заходів відносно РФ у відповідь на триваючу російську агресію проти України.

«Закликаємо європейських лідерів, незважаючи на жодні недолугі, безпідставні, але підступні спроби Кремля виторгувати послаблення або скасування для себе міжнародного санкційного режиму, не піддаватися на шантаж та продовжувати консолідацію міжнародних зусиль, щоб примусити агресора до цивілізованої поведінки у 21 столітті», – йдеться у зверненні.

У зверненні Всесвітній рух патріотів України нагадує, що вже сьомий рік Україна й українці ведуть боротьбу у форпості міжнародних зусиль з відбиття російської збройної агресії та розв’язаної путінським режимом гібридної війни проти Європи, європейських і євроатлантичних цінностей, демократичних суспільств по усьому світові. Жертвами російської війни проти України вже стали понад 13 тисяч людей, включаючи 298 пасажирів збитого військами РФ над окупованим Донбасом літака рейсу МН17.

«Росія продовжує окупацію і колонізацію українського Криму. На півострові розгорнуті кричущі репресії проти кримських татар і українців, придушується кримськотатарська і українська ідентичність, порушуються права людини і норми міжнародного права», – заявили активісти.

Зазначається, що саме через російську агресію більше 1,4 мільйона людей були змушені залишити свої домівки на виїхати із тимчасово окупованих районів у Донецькій і Луганській областях, із Криму. Водночас сотні українських громадян протиправно ув’язнені й утримуються на території Росії, у Криму та в ОРДЛО. Багато з них піддаються тортурам та перебувають у жахливих умовах в’язниць.

У Всесвітньому русі патріотів України вкотре зауважили, що Росія не виконала жодних із своїх міжнародних зобов’язань, які передбачені Мінськими домовленостями, висновками зустрічей у Нормандському форматі, резолюцій Парламентської асамблеї Ради Європи.

Зокрема, Кремль ігнорує резолюції Генеральної асамблеї ООН, які підтверджують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України у рамках міжнародно визнаних кордонів, беззастережно включаючи АР Крим.

«Агресивний путінський режим не полишає намірів знищити Євросоюз і НАТО, послабити європейську та євроатлантичну єдність, підірвати довіру західних суспільств до національних урядів», – застерігають українські патріоти.

Демократичному західному світові також нагадали, що російські спецслужби за наказом із Кремля вперше після Другої світової війни застосували на території Європи хімічну зброю.

При цьому Росія активізує підтримку радикальних настроїв націоналізму, популізму, расової нетерпимості у країнах Європі та США, що особливо підло і підступно в умовах кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

Як повідомили Порталу української діаспори “Стожари” активісти Всесвітнього руху патріотів України, “19 червня 2020 року о 14:00 год. Об’єднання Добровольців спільно з Всесвітнім рухом патріотів України та Апостольською Чотою проведе пікет акцію у Львові та Києві біля дипломатичних відомств росії:
Львів – Генеральне консульство рф у Львові, вул. Левицького, 95
Київ – посольство рф в Україні, Повітрофлотський проспект, 27″.

Нагадаємо, що на сьогодні економічні секторальні санкції ЄС проти РФ залишаються чинними до 31 липня. Євросоюз повинен ухвалити рішення про продовження обмежувальних заходів на наступні пів року.

Напередодні посли країн-членів при Раді ЄС погодили рішення про продовження іншого пакету антиросійських санкцій – проти економіки Криму, у відповідь на окупацією Росією українського півострова.

Схожі публікації