Український фотограф посів третє місце на Sony World Photography Awards – 2020

Фотосерія “Українські залізничниці” Саші Маслова увійшла до фіналу престижного міжнародного фотоконкурсу Sony World Photography Awards. Його робота посіла третє місце у категорії “Професіонали – Портрети”. Варто зазначити, що з-поміж 135 тисяч фотографій до шорт-листа категорії було відібрано лише 60 робіт, повідомляє Deutsche Welle.

Перше місце отримав Ронні Бенерт (Німеччина). Німецький фотограф знімав храми в Японії, і ця серія називається “Торії”. Ці ритуальні ворота без стулок перед входом в святилища – межа між світським і божественним просторами.


Саша Маслов – фотограф, який народився і виріс у Харкові, останніми роками живе переважно в Нью-Йорку й часто публікується в американських журналах. Його спеціалізація – портрет. 

Маслов фотографує для таких всесвітньовідомих видань, як The New York Times, New York Magazine, Wall Street Journal Magazine, Esquire, Forbes, Billboard, Men’s Health. А також співпрацює з різноманітними агенціями. Хоча, як сам зізнається Маслов, справжня його пристрасть – персональні історії людей в поєднанні з документалістикою. Так, серед проектів фотографа: “Тюремний театр” про життя в’язнів в харківській колонії, “Добровольці” про людей, які за покликом душі пішли захищати Україну з початком російської агресії, “Ветерани: обличчя Другої світової війни”.
Він зазначає: “Я заробляю, знімаючи портрети людей на замовлення журналів чи рекламних компаній. Але більше цікавлять історії та соціальні речі. Найбільше подобається фотографувати людей – портретні фотографії та документалістика”.

Олександр зазвичай буває в Україні три-чотири рази на рік – коли має в Європі зйомки, намагається заскочити на Батьківщину. Він також працює і з українськими журналами та агенціями.

При цьому він зазначає, що бачить багато змін за останні роки. На його думку, більш за все змінюється менталітет українців – на це вплинула війна та революція.
“Найбільш помітно як змінилася поведінка молодих людей, які набагато більш активно себе поводять та вільніше відчувають. Це найбільше мене вражає та подобається”, – підкреслює фотограф.

Як повідомлялося раніше, українська письменниця отримала німецьку літературну премію за книгу про жіночі долі.

Схожі публікації

Залишити коментар