Українська письменниця отримала німецьку літературну премію за книгу про жіночі долі

В перші дні літа шести лауреатам була вручена німецька “Міжнародна літературна премія”, яку щороку вручають за вперше перекладені німецькою мовою твори. Серед нагороджених була й українська письменниця та фотохудожниця Євгенія Бєлорусець. Нагороду отримала її книга “Щасливі падіння”. Про це повідомив у четвер, 4 червня, берлінський Будинок культур світу.

Як розповідається на порталі “Читомо”, письменниця фокусується на долях окремих жінок, які є свідками “великої історії”, що змусила їх змінити місце проживання, власну біографію, світогляд.

Зазвичай щорічну “Міжнародну літерну премію” присуджують лише двом особам – автору та перекладачу. Цього ж року її засновники вирішили нагородити одразу шість письменників та шість перекладачів. Зокрема, нагороду отримала книга “Коло любителів літератури” іранського письменника Аміра Хасана Чехелтана, як відзначило журі – “за історію дорослішання з Тегерана, семінар з історії літератури”.

Премії також отримали книжка нігерійського автора Чигозі Обіома “Плач птахів”, роман “Лагідний” болгарського автора Ангела Ігова, поетичний роман “Що за диво” гаїтянського поета Джеймса Ноеля та “Криклива прикраса” Ізабель Вайднер. 

Ці “шість книжок розповідають про те, як люди розв’язують конфлікти, як вони ростуть та зазнають невдач, як вони досягають та захоплюються”, наголосило журі премії.

Як повідомлялося, 19 березня відома українська письменниця-шістдесятниця і поетеса Ліна Костенко відсвяткувала своє 90-річчя.

Схожі публікації

Залишити коментар