Посольство України у Франції засудило Danone за рекламу з «кремлівським посіпакою»

Посольство України у Франції засудило дії представництва французької компанії Danone Russia через вихід рекламного ролика з російським актором Михайлом Пореченковим, який неодноразово публічно симпатизував найманцям, які воюють на Донбасі у незаконних збройних формуваннях, підтримуючи окупанта.

Нагадаємо, Служба безпеки України в 2015 році оголосила Пореченкова у розшук. Російського актора підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу (терористичний акт або погроза його вчинення).

30 жовтня 2014 року актор Пореченков побував у контрольованому підтримуваними Росією силами Донецьку. На сайтах сепаратистів було поширене відео, на якому він, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілив цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконував, що «не стріляв у людей».

Крім того, Держкіно у 2015 році заборонило показ 69 фільмів із участю російського актора Пореченкова.

«Великий бізнес має бути відповідальним. Комерційна доцільність не привід забувати про моральність. Danone Russia запрошує посіпаку кремлівських терористів Пореченкова, який у 2014 хизувався тим, як стріляв по українцях на Донбасі та підтримав анексію Криму, рекламувати свій йогурт. Смакує?», – йдеться в заяві посольства у фейсбуці 9 червня.

Великий бізнес має бути відповідальним. Комерційна доцільність не привід забувати про моральність. Danone Russia…

Geplaatst door Ambassade d'Ukraine en France / Посольство України у Франції op Dinsdag 9 juni 2020

При цьому оприлюднення рекламного ролика з Пореченковим викликало критику на адресу Danone в соцмережах.

В українському представництві компанії заявили, що їм прикро через ситуацію, що склалась, але вони не можуть «впливати на формування рекламної, комерційної та комунікаційної політик інших країн, зокрема і Росії».

Дорогі наші друзі та споживачі,Спостерігаючи розголос щодо рекламної кампанії бренду Актімель в Росії, не можемо…

Geplaatst door Данон Україна op Dinsdag 9 juni 2020

Нагадаємо, пропаганда РФ вигадала фейк про солдата ВСУ, який начебто “в’їхав у натовп протестувальників в США”.

Схожі публікації

Залишити коментар