Союз українців Румунії надав стипендії учням українського ліцею

Стипендії від Союзу українців Румунії (СУР) отримала низка учнів Українського педагогічного ліцею імені Тараса Шевченка в місті Сігету Мармацієй, а також двох коледжів в Тіміському та Сучавському повітах.

Про це повідомляється на сторінці СУР в Facebook.

Так у п’ятницю, 29 травня, голова Союз українців Румунії, депутат Микола Мирослав Петрецький разом з головою Марамуреської філії СУР Мирославом Петрецьким відвідали Український педагогічний ліцей імені Тараса Шевченка в місті Сігету Мармацієй Марамуреського повіту, де провели робочу зустріч з директором ліцею Василем Куреляком.

15 стипендій були надані учням IX-A та IX-Б класів для останніх двох місяців 2019-2020 навчального року. 

“З боку СУР, голова Марамуреської філії вручив 10 степендій у розмірі 4 000 леїв за рахунок коштів, подарованих членами Ради СУР. У свою чергу, депутат Микола Мирослав Петрецький вручив з власних доходів 5 стипендій у розмірі 2 000 леїв, які щомісячно виплачує. Загальна сума 6 000 леїв буде розподілена між 15 учнями, призначеними класними керівниками», – йдеться у повідомленні.

Із загальної кількості 14 стипендій, схвалених Радою СУР за рахунок власних коштів учням, які навчаються українською мовою, вже в перший тиждень червня 2 стипендії отримають учні Національного коледжу імені Юлії Хашдеу в місті Лугож Тіміського повіту, а інші 2 стипендії учні Національного коледжу імені Лацку Воде у місті Серет Сучавського повіту.

Варто зазначити, що однією з головних цілей Союзу українців Румунії є підтримка українського шкільництва. Зокрема, СУР проводить тематичні конкурси для дітей та молоді, організовує наради працівників українського шкільництва Румунії, бере активну участь в організації й проведенні олімпіад з української мови та літератури, співпрацює з навчальними закладами Румунії та закордоння.

Як повідомлялося, наприкінці квітня провідні дослідники, громадські діячі та науковці взяли участь у міжнародному круглому столі «Історична політика між Балтикою та Чорним морем».

Схожі публікації

Залишити коментар