Найбільша електронна бібліотека світової україніки DIASPORIANA потребує допомоги

від Стожари

Одна з найбільш доступних електронних бібліотек світової україніки “DIASPORIANA” опинилась на межі існування.

Українці з різних куточків світу відгукнулися на допис у facebook засновника проєкту DIASPORIANA Олега Богуславського, про припинення існування проєкту за браком коштів. Наразі електронна бібліотека Diasporiana зібрала необхідні кошти для свого існування.

“Друзі! Дякую усім хто відгукнувся! Усе ж ми Українці, і ми можемо”, – повідомив Богуславський.

Він додав, що українці згуртувались і за 5 годин зібрали 30 000 гривень. “Надійшло кілька десятків пожертв від 10 до 2000 гривень. Зібрані кошти будуть використані для оплати хостінгу, закупки та оцифрування нових видань”, – зазначив Олег Богуславський.

“Проєкт, який жив виключно завдяки титанічній праці Олег Богуславський, професора, доктора наук із Запоріжжя. Опрацьовано і подаровано кожному з нас електронну бібліотеку , яка творилася у діаспорі. Сотні імен, подій, тисячі сторінок наукової літератури, публіцистики, художніх текстів. Але це лише вершина айзберга, яку треба ще відкривати і відкривати, прекрасна джерельна база для істориків, мистецтвознавців, педагогів, науковців… Але для того, щоб проєкт жив, насправді треба небагато – скромну матеріальну регулярну підтримку. Є у нас в Україні діаспорні бібліотеки, але це окремі острівці…”, – такими словами закликала підтримати проєкт Ірина Ключковська – український науковець, публіцистка, громадська діячка, кандидат педагогічних наук, доцент, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв`язків з діаспорою Національного університету “Львівська політехніка”.

DIASPORIANA

Diasporiana заснована Олегом Богуславським у 2011 році та є однією з найбільших електронних бібліотек видань світової україніки, що надає відкритий доступ до близько 20 000 видань. Існує завдяки волонтерським зусиллям і пожертвам.

Схожі публікації

Залишити коментар