Волонтери з канадської діаспори передали прикарпатським медикам засоби захисту

від Стожари

100 захисних щитків для медиків Яремчанщини, що на Прикарпатті, передали брати Володимир та Тарас Паславські в межах співпраці волонтерів та діаспори Канади, а також голови Яремчанської регіональної спілки інвалідів АТО Миколи Вервеги.

Про це повідомляє Суспільне мовлення України з посиланням на секретаря Яремчанської міської ради Володимира Губарчука.

Як повідомляється, засоби захисту були розподілені між яремчанською лікарнею та фельдшерсько-акушерськими пунктами сіл Микуличин, Татарів та Яблуниця.

“З братами Паславськими ми познайомилися ще в 2014-му році. Вони нам допомагали в АТО, коли ми воювали в Дебальцевому. Після того, як я повернувся додому, підтримували дружні стосунки. Брати дізналися, що я працюю секретарем Яремчанської міської ради. І хлопці сказали, що хочуть допомагати нам на місцях”, – розповідає про початок співпраці з Тарасом і Володимиром Паславськими Володимир Губарчук.

Зазначається, що першу допомогу від канадської діаспори – 27 сучасних електричних ліжок з матрацами, каталки, масажні столи – Яремчанська центральна міська лікарня отримала наприкінці минулого року.

Ще на початку пандемії волонтери хотіли передати для медиків спеціальні захисні костюми, проте уряд Канади заборонив вивозити. Тож переслали те, що дозволено – захисні щитки.

Схожі публікації

Залишити коментар