Україна вшановує жертв нацизму в Берліні окремо від Росії

від Стожари

Упродовж шести останніх років українські дипломати та українська громада Німеччини вшановують пам’ять жертв нацизму 8 травня – в день, коли 75 років тому набрала чинності капітуляція нацистського режиму, що означало завершення бойових дій Другої світової війни в Європі.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Я сподіваюсь, що цього року ми матимемо представників федерального уряду, керівництво Бундестагу і, звичайно, дуже багато депутатів, ми матимемо керівництво офісу президента, послів держав-союзників і керівництво Берліна. До нас завітає президент парламенту Берліна, це найвища протокольна особа в місті. Росіяни ж продовжуватимуть святкувати у, так би мовити, своєму колі, і вони далі щороку відриваються від цієї загальноєвропейської традиції вшанування саме жертв, а не героїзації перемоги”, – повідомив посол.

За словами дипломата, щороку віддати шану українським жертвам Другої світової приходять усе поважніші почесні гості.

Росія та її сателіти далі святкують 9 травня, в день, коли про перемогу офіційно оголосили в СРСР.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День пам’яті та примирення, цього року через пандемію не буде масових заходів до Дня пам’яті та примирення, 8 травня, та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня, але ветеранів за рішенням уряду відзначать.

Схожі публікації

Залишити коментар