Центральний державний архів зарубіжної україніки запрошує відвідати документальну онлайн виставку про діаспорян у Другій світовій війні

від Стожари

Центральний державний архів зарубіжної україніки (ЦДАЗУ) запрошує відвідати документальну онлайн виставку «І живуть у пам’яті народу його вірні дочки і сини», приурочену до 75-річчя з дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомляється на сторінці ЦДАЗУ у фейсбук.

“Центральний державний архів зарубіжної україніки презентує документальну онлайн виставку «І живуть у пам’яті народу його вірні дочки і сини» (до 75-річчя з дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)”, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представлені на виставці документи репрезентують долі українських родин, чиї сини і дочки в лавах армій країн антигітлерівської коаліції наближали перемогу над нацизмом. Окрім широкої географії військових дій, у яких брали участь українці, документи виставки інформують про реакцію українців закордоння на початок війни та їх готовність добровільно вступати у військо, про високий професійний рівень, бойові успіхи, нагородження та втрати серед українських вояків держав-переможниць; а також про участь українських громад та громадських організацій діаспори у численних акціях допомоги воякам. Адже боротьба з ворогом у складі армій держав-союзників була для українців водночас і боротьбою за Україну.

Шановні друзі!Центральний державний архів зарубіжної україніки презентує документальну онлайн виставку «І живуть у…

Geplaatst door Central State Archives of Foreign Archival Ucrainica (TsDAZU) op Dinsdag 5 mei 2020

Схожі публікації

Залишити коментар