Провід СКУ зустрівся з Блаженнішим Епіфанієм

від Стожари

28 квітня відбулася відеоконференція Проводу СКУ з Блаженнішим Епіфанієм, Предстоятелем помісної Української православної Церкви, та архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм.

Під час зустрічі обговорили глобальні нові виклики, які зараз стоять перед суспільством, та роль Церкви у необхідному духовному проводі у складні часи. Президент СКУ Павло Ґрод окреслив основні напрями діяльності Робочої групи СКУ з підтримки громад під час пандемії, представив ситуацію в українських громадах діаспори та подякував за можливість долучатися до віртуальних богослужінь під час Великодня.

Блаженніший Епіфаній відзначив низку важливих ініціатив Української православної Церкви щодо гострих поточних гуманітарних, медичних та соціально-економічних потреб в Україні. Розмова торкнулася різних сфер співпраці, включно з забезпеченням міжнародного визнання і юрисдикції Православної Церкви України та поглибленням зв’язків між Церквою і світовим українством.

«Випробування сьогодення дають нам можливість стати сильнішими, знов і знов утверджуючи духовну єдність світового українського народу. Дія та провід Церкви в складні часи є невід’ємною основою такої єдності» – наголосив Павло Ґрод, Президент СКУ.

Джерело: СКУ

Схожі публікації

Залишити коментар