Українська діаспора Данії передала медичне обладнання до лікарень Тернопільщини

від Стожари

Десять тонн медичного обладнання, зокрема три десятки апаратів штучної вентиляції легенів, передали на Тернопільщину українці в Данії.

Українська діаспора в Данії, який майже 300 людей, згуртувалися ще 2014 року. Тоді допомагали нашому війську, тепер — медикам, – йдеться у відео “ТСН“.

“Почали обдзвонювати три тижні тому наших партнерів, розказуючи їм про ситуацію в Україні.

Кажучи, що ви бачите ситуацію в Італії, Іспанії як вони потерпають від коронавірусу, насправді в Україні все може бути набагато гірше”, – розповідає голова благодійної організації “Збережи Україну” Андрій Кузьмин.

Волонтери об’їздили шість данських лікарень, просили найнеобхідніше для шпиталів Тернопільщини — насамперед апарати штучної вентиляції легень.

“Цей вантаж для нас самих є таким емоційним, бо відправляючи кожну машинку, ми розуміємо, що хоча би одне життя воно врятує”, – додає Андрій.

“Приїжджаємо до лікарні і вона просто завалює розхідним матеріалом. Одні кажуть, давайте ми вам дамо ще ліжка. Тобто за один тиждень часу ціла вантажівка, яказ одного маленького буса перетворилася у велику фуру”, – розповідає керівник благодійного фонду “Світло реформації” Іван Гонтар.

Три тонни розхідних матеріалів, десятки лікарняних ліжок, обігрівачі для тіла, операційні столи, рентген апарати — усе це вже прибуло в Україну і незабаром буде розвезене по медичним закладам Тернопільщини.

“Ми раніше як працювали – ми ШВЛи брали в одній лікарні, яка не була задіяна, ми відповідно передавали в інший лікувальний заклад. Зараз ми вже це зможемо, ми вже маємо відповідний запас”, – каже керівник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Терміново обладнати інфекційну лікарню, якої не було на Тернопільщині, вирішили обласні чиновники. Кажуть, використають для цього приміщення перепрофільованого тубдиспансера та частину гуманітарної допомоги з Данії.

Детальніше дивіться у відео:

Схожі публікації