Українські заробітчани полетіли спецрейсом у Фінляндію збирати полуницю

від Стожари

У Фінляндію на сезонні сільськогосподарські роботи полетіли українці чартером, організованим тамтешніми фермерами.

Під час спалаху коронавірусу і через закриття кордонів у Західній Європі – проблема з сезонними робітниками. Врожаї – під загрозою, без працівників зі Східної Європи у Фінляндії можуть не впоратись з посівною, йдеться у сюжеті ТСН.

Списки осіб і спецрейси фінській стороні потрібно узгоджувати з Міністерством закордонних справ України. Після того, як заробітчани прибувають на територію Фінляндії, на них чекає двотижневий карантин.

Раніше про високу зацікавленість європейських країн щодо українських заробітчан повідомили в Міністерстві закордонних справ України. За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, влада іноземних держав звертається до відомства щодо організації чартерів для сезонних робітників. У МЗС такі звернення – на розгляді.

Міністр наголосив, що є проблема з сезонними заробітками під час спалаху коронавірусу. Через місяць – два, коли попит на сезонних робітників стане меншим, їм знову доведеться їхати додому. Гарантувати безпеку і збереження здоров’я заробітчанам ніхто не зможе через пандемію.

Схожі публікації

Залишити коментар