Україна анонсувала евакуаційні авіарейси з Ізраїлю, США, Таїланду, Італії та Іспанії

від Стожари

Міністерство інфраструктури України планує призначити наступні евакуаційні рейси з низки країн для поверення українців додому.

«Почнемо з Ізраїлю, тому що там найгостріше стоїть візове питання. Потім США, де в наших людей також закінчуються туристичні візи. Далі Балі, Індонезія, Таїланд. У Європі також є кілька країн, з яких унаслідок закриття проїзду всередині Шенгенської зони нам доведеться вивозити людей літаками», – заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Він повідомив, що планується вивезення українців також з Італії та Іспанії. При цьому всі громадяни, які повертатимуться в Україну, повинні будуть пройти обов’язкову 14-денну обсервацію.

Як зазначив Криклій, через систему «Друг» Міністерства закордонних справ зареєструвалися понад 9 тис. громадян, які бажають повернутися в Україну.

Водночас, за словами міністра, багато українців після повернення до країни намагаються будь-що уникнути карантину, що значно ускладнює всі евакуаційні процеси.

«Незважаючи на це ми, звісно, обов’язково продовжуватимемо організовувати вивізні рейси. Почнемо з найбільш критичних країн, де в людей уже прострочені візи, щоб не було приводів для реадмісій стосовно до них. Уже плануємо ці маршрути, почнемо їх десь через тиждень після Великодня, я думаю», – заявив міністр інфраструктури.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України розраховує протягом місяця виділити фіндопомогу авіакомпаніям SkyUp, Міжнародні авіалінії України (МАУ), Windrose («Роза вітрів») і Azur Air Ukraine за здійснення евакуаційних рейсів. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/ukrajina-nastupnogo-tizhnya-priznachit-evakuaciyni-reysi-z-izrajilyu-ssha-i-tajilandu–674806.html

Схожі публікації

Залишити коментар