В Україні презентували дитячу книжку про боротьбу з коронавірусом SARS-CoV-2 «Мій герой — це ти».

від Стожари

Міністерство охорони здоров’я спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я презентували дитячу книжку про боротьбу з коронавірусом SARS-CoV-2 «Мій герой — це ти».

Як повідомляє пресслужба МОЗ, йдеться про казку, яку створили понад 1 700 дітей, батьків, опікунів, психологів та педагогів зі 104 країн світу. Вони поділилися своїми історіями та досвідом боротьби з пандемією.

«Головні герої твору допомагають дитині зрозуміти емоції та почуття, які можуть виникати через пандемію COVID-19. Цю казку дитині чи невеликій групі дітей мають прочитати батьки, опікуни, психологи або педагоги», — інформує МОЗ.

Разом з тим зазначається, що дітям не рекомендують читати книжку самостійно без підтримки дорослих. Наприкінці квітня її мають надрукувати й передати дитячим онкологічним лікарням і дитячим будинкам в Україні. Зараз випустили її електронну версію.

📖 МОЗ та ВООЗ презентують українську редакцію дитячої книжки про боротьбу з COVID-19🔺 Книжка «Мій герой – це ти» –…

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Zaterdag 11 april 2020

Книжку створили Референтна група Міжвідомчого постійного комітету з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайних ситуацій за участі ВООЗ, UNICEF Ukraine, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. Бюро World Health Organization Ukraine підготувало українську редакцію книжки для дітей усього світу, які зазнали впливу пандемії COVID-19.

Схожі публікації