З України до Італії вилетів літак з допомогою італійським медикам у боротьбі з COVID-19

від Стожари

З аеропорту “Жуляни” вилетів літак Національної гвардії України з допомогою італійським медикам у боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у фейсбуці.

“Україна продовжує допомагати Італії, яка бореться з коронавірусом. Сьогодні о 7:00 з аеропорту “Жуляни” в Рим вилетів транспортний літак Національної гвардії з вантажем 5 тис. літрів дезінфекційних рідин для потреб італійських медиків”, – написав Геращенко.

Він зазначив, що Україна робить “цей жест дружби і вдячності” тому, що італійські лікарі щодня борються за життя українців, які є у діаспорі.

“На жаль, четверо українців в Італії не змогли подолати небезпечний вірус і померли… Але є й хороша новина, учора в Італії вперше зареєстровано падіння темпів приросту кількості зареєстрованих випадків інфікування. За даними департаменту цивільного захисту Італії вчора захворіли лише 880 осіб. Це найнижчий показник, починаючи з 10 березня “, – зазначив Геращенко.

Украина продолжает помощь борющейся с коронавирусом Италии. Сегодня в 7 00 из аэропорта Жуляны в Рим вылетел…

Geplaatst door Антон Геращенко op Dinsdag 7 april 2020

Він підкреслив, що карантин у Італії дає результати, але запізнення з його введенням уже коштувало життя 17 тис. італійців.

Геращенко додав, що постачання гуманітарної допомоги організовано за спеціальним указом президента України Володимира Зеленського. Він також запевнив, що загалом на сьогодні спиртова галузь України “повністю закриває потреби країни в дезінфекційних рідинах на основі етилового спирту й може закрити будь-які потреби Європи”.

Нагадаємо, 3 квітня Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії, яка є одним із лідерів серед європейських країн за кількістю інфікувань коронавірусом. Допомога передбачає відрядження до Італії бригади українських медиків для допомоги в боротьбі з пандемією. Також Україна передасть Італії медичний спирт.

А 4 квітня 20 українських лікарів вирушили до Італії на два тижні.

Схожі публікації

Залишити коментар