Одна із найстарших українських шкіл у Канаді через пандемію працює онлайн

від Стожари

Одна із найстарших українських шкіл у Канаді, Рідна школа Філії УНО Торонто-Захід, через пандемію перемістилася у віртуальний простір.

Про це повідомили у Світовій федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) в Facebook.

“Глобальний виклик освіті. У всьому світі уряди всіх країн ввели карантин у навчальних закладах та низку інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Рідна школа Філії УНО Торонто-Захід через пандемію перемістилася у віртуальний простір. Вчителі старших класів для себе обрали веб-сервіс “Google classroom”. Початкова школа користується Zoom, Skype, Viber.

За всю багаторічну історію свого існування така необхідність виникла вперше.

У 1933 році, напередодні Другої Світової війни, далеко поза Україною, зусиллями та ініціативами жіноцтва Організації Українок Канади ім.Ольги Басараб розпочала свою діяльність Рідна школа і курси українознавства, яка у ті часи знаходилася у будинку Просвіти, вул.Дюпонт, Торонто.

Першою директоркою і засновницею alma mater була Стефанія Савчук – відома колишня голова Крайової Управи Організації Українок Канади, а також Голова СФУЖО з 1972 до 1977 р.

Будь-яка школа – це не лише стіни. Насамперед, це – дух, пам’ять, традиції поколінь. Ось уже 87 років пишеться книга шкільного життя – це ціла історія і ціла вічність наполегливої і кропіткої праці усіх: батьків і учнів, засновників і меценатів, і, звісно ж, людей педагогічної праці, тих, хто вчив і вчить дітей мудрості.

Впевнені, реалії, в яких сьогодні опинився весь світ, стануть потужним поштовхом для розвитку творчих можливостей усіх вчителів!

Схожі публікації

Залишити коментар