Відомий український оркестр дистанційно записав кліп на підтримку всіх у самоізоляції (ВІДЕО)

від Стожари

Відомий український симфо-шоу колектив PRIME Orchestra приєднався до всесвітньої акції #StayAtHome і  записав життєстверджуючий відеокліп на підтримку всіх у самоізоляції. Про це пише “День”.

Два роки тому оркестр вже прославився своїми кавер-версіями хітів легендарного британського гурту Depeche Mode, коли потрапив в поле зору менеджменту групи в рамках акції Facebook Fan Takeover.

Тепер музиканти PRIME Orchestra, знаходячись вдома в різних куточках України, записали на смартфони свої музичні партії й змонтували з них життєстверджуючий відеокліп. 

Друзі, в рамках всесвітньої акції #StayAtHome ми хочемо підтримати всіх мешканців України та світу🙌 Закликаємо вас залишатися вдома🙏 Музиканти «PRIME orchestra», знаходячись у різних містах України через карантин, на смартфони записали свої музичні партії, які ми змонтували і зробили це відео для вас ❤️ Бережіть себе та своїх близьких, будьте здорові!🙏🏻 А ми будемо й надалі тішити вас цікавими музичними відео.😜🎬 Все буде добре!✌️Friends, as a part of the #StayAtHome Worldwide Action, we want to support all residents of Ukraine and all people in the world 🙌 We suggest you stay at home 🙏 Musicians of the “Prime orchestra”, who are quarantined in different cities of Ukraine, recorded how they play their parts on smartphones, then we edited all that and made this video for you ❤️ Take care of yourself and your loved ones, stay healthy! 🙏🏻 And we will continue to entertain you with interesting music videos 😜🎬 Everything will be fine! ✌️#primeorchestra #primeorchestra #symphoshow #worldhits #symphoshowworldhits #симфошоу #симфошоумировыехиты #orchestra #team #ukraine #оркестр #разомвдома #TogetherAtHome #карантин #covid19 #coronavirus #quarantine #язалишаюсявдома

Geplaatst door PRIME Orchestra op Maandag 30 maart 2020

Як створювали відео?

Як стверджують у колективі, в Україні ще ніхто не робив нічого подібного.

Ідея створення ролика з’явилася у музикантів PRIME Orchestra під час перебування в самоізоляції у різних містах України. У зв’язку з введенням карантину тур колективу, що включає 28 міст України та ближнього зарубіжжя, обірвався на половині. В результаті музиканти вирішили записати колективне відео, зігравши кожен свою партію з міксу популярних треків «Bad Guy» Біллі Айліш (Billy Eilish) і «Giant» Кельвіна Гарріса (Calvin Harris) і Rag’N’Bone Man, який виконували в ході туру.

«Ідея з’явилася відразу після того, як довелося перенести всі концерти весняного туру – в Україні і країнах Європи, – розповідає co-продюсер та режисер PRIME Orchestra Юрій Рибалка.

Підготовка та репетиції проходили в форматі відеоконференції. Потім кожен учасник на телефон під метроном записав свою музичну партію і відправив на зведення. Далі ми все змонтували і вийшов класний позитивний антивірусний ролик».

Процес зайняв 9 днів

З 43 учасників колективу в дистанційному записі відео змогли взяти участь 25 осіб, музиканти та вокалісти хорової групи з Харкова, Києва, Чернівців, Рівного, Полтави, Сум, Дружківки, Сєвєродонецька, Краматорска і Черкас. Музиканти грають як на традиційних для симфонічних оркестрів струнних і духових, так і на нехарактерних для академічної музики електрогітарі, синтезаторі і MIDI-контролері. Весь процес – від задуму до втілення – зайняв дев’ять днів.

Електроінструменти музиканти записували через звукову карту, а акустичні – на свої мобільні телефони. Тому найскладнішим у процесі створення відео стала робота над звуком.

«Ми зводимо свої концерти, досвід у цьому у нас є, – пояснює керівник оркестру і саунд-продюсер Олексій Хорольський. – Найскладніше було не скласти ці шматочки воєдино, а вичистити файли з телефонів до нормального звучання. Щоб усі струнні й духові звучали якісно. Такого досвіду у нас раніше не було».

Навіщо це зробили?

Головний меседж, який музиканти вкладають у відео, – підтримати один одного і глядачів в самоізоляції із закликом залишатися вдома до закінчення карантину.

«Це відео ми вирішили зробити, щоб підтримати наших глядачів, які задавали питання: “Що з концертами? Побачимо ми вас чи ні?” й внести позитив в інформаційний потік. Наш колектив бажає всім залишатися вдома й берегти себе, щоб згодом ми змогли знову зустрітися на концертах», – пояснює Юрій Рибалка.

Протягом карантину PRIME Orchestra планує продовжувати підготовку до концертів дистанційно і підтримувати всіх подібними домашніми відео.

Залишок весняного туру містами України (Маріуполь, Покровськ, Краматорськ, Сєвєродонецьк) музиканти планують відіграти в червні. Гастролі по Білорусі і країнам Балтії перенесені на листопад.

Що варто знати про колектив?

Cимфо-шоу-оркестр PRIME Orchestra був створений в 2014 році в Харкові у вигляді проєкту симфо-шоу «Світові хіти». Продюсери: Максим Максименко, Юрій Рибалка та Олексій Хорольський.

В кожній програмі PRIME Orchestra виконує світові хіти класичної, рок, поп, реп та електронної музики в оригінальній симфонічній інтерпретації. Особливим є склад колективу: крім традиційних для симфонічних оркестрів музикантів, до нього також входять рок-бенд, епатажні вокалісти, хор та навіть DJ.

На рахунку PRIME Orchestra – понад 450 концертів в різних країнах світу, виступи на найбільших концертних майданчиках, тисячі кілометрів в турах, півмільйона глядачів, які побували на концертах, мільйони переглядів в інтернеті і безліч схвальних відгуків.

Схожі публікації

Залишити коментар