Українці Португалії звернулися до Міністра внутрішніх справ Португалії, щодо вбивства українця в аеропорту Лісабону

від Стожари

Спілка українців у Португалії (СУП) звернулася до міністра внутрішніх справ країни Едуардо Кабріто з проханням про об’єктивне розслідування вбивства українця в аеропорту Лісабона, в якому підозрюють працівників міграційної служби.

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомили у Раді Спілки Українців у Португалії.

Подаємо звернення:

Шановний пане міністре!
Важко передати словами ті відчуття, які пережили дружина і двоє дітей чоловіка, які отримали звістку із-за кордону про смерть найріднішої людини в результаті несподіваної хвороби. Ще більш боляче те, що через два тижні з новин вони дізнаються, що смерть наступила в результаті нелюдських катувань з боку правоохоронних органів Португалії.
Але і нам, громадянам та резидентам Португалії, важко уявити, що в аеропортах європейської країни існують кімнати без відеоспостереження, де катують людей за їхню спробу зрозуміти, чому їм забороняють перетнути кордон.
Імміграція є складною глобальною проблемою, що немає простих вирішень.
Два роки тому, наша асоціація звернулася до генеральної прокуратури з фактами існування в соціальних мережах пропозицій про платну допомогу в імміграції до Португалії і до цього часу не отримали відповіді. Нерідко, в результаті таких послуг іммігранти попадають у дуже складні ситуації і залишаються без засобів на існування, чи повернення у країну походження.
Пане міністре, чи не краще приділяти більшу увагу сприянню у нелегальній міграції, а ніж застосовувати фізичну силу до людей, для яких імміграція є нерідко єдиним виходом прогодувати сім’ю, чи віришити складні проблеми?
Ми вдячні за Вашу швидку реакцію, на виявлений злочин щодо вбивства українця в Аеропорту Лісабону і розпочате кримінальне розслідування. Ми вдячні свідомісті португальських лікарів, які виконали свій професійний і громадський обов’язок. Ми дякуємо журналістам, що не залишили цей випадок поза увагою. Ми дякуємо політичним партіям, що у складний для країни період пов’язаний з пандемією, не залишили поза увагою випадок перевищення повноважень окремих працівників правоохоронних органів.
Але, ми просимо Вас, пане міністре, приділити особливу увагу для швидкого і об’єктивного розслідування та належного покарання винних у справі вбивства українця.
Вже зараз, ми стурбовані фактом, що до підозрюваних у наджорстокому вбивстві застосований превентивний захід – домашній арешт з поясненням про карантин пандемії у в’язницях, коли до десятків іммігрантів з менш важкими злочинами застосувують під час слідства ув’язнення.
Пане міністре, ми віримо, що справедливий суд над цим злочином, позбавить іноземців страху перетинати кордони Португалії.

З повагою, голова Спілки українців у Португалї,
Павло Садоха.

Схожі публікації

Залишити коментар