“Хакнути коронавірус”: В Україні оголосили конкурс ІТ-проєктів, які допоможуть людям та бізнесу в протистояти пандемії COVID-19

від Стожари

Українців запрошують створити ІТ-проєкти під час карантину. Міністерство цифрової трансформації запускає національний конкурс IT-проєктів та ідей для полегшення життя громадян і бізнесу під час пандемії коронавірусу, призовий фонд для переможців становить 4 мільйона гривень. 

Про це йдеться у пресрелізі відомства.

“Нам потрібні борці за соціальну користь: розробники, стартапери, маркетологи, дослідники та громадські активісти. Ділись ідеями, отримуй винагороду та змінюй хід майбутнього України!”, – йдеться у повідомленні на сайті hack-corona.

Серед жюрі конкурсу, зокрема, CEO Petcube Ярослав Ажнюк, співзасновник Monobank Олег Гороховський, засновник маркетингової компанії FEDORIV Андрій Федорів,  а також міністр Мінцифри Михайло Федоров.

До участі у конкурсі запрошуються розробники, стартапери, маркетологи, дослідники та громадські активісти.

🚀 Мінцифри запускає національний конкурс IT-проєктів та ідей для полегшення життя людей і бізнесу під час пандемії…

Geplaatst door Міністерство цифрової трансформації України op Dinsdag 31 maart 2020

Які напрямки?

Учасники можуть подати проєкти за такими напрямками:

  • Протидія коронавірусу. Електронні сервіси, спрямовані на протидію поширення епідемії COVID19 
  • Е-послуги для громадян. Соціальні, освітні, адміністративні та інші публічні послуги для громадян, які особливо актуальні під час карантину.
  • Соціальне підприємництво. Інноваційні ідеї для розвитку цифрового соціального підприємництва в умовах карантину, які можуть бути реалізовані шляхом дистанційного залучення вразливих громадян.
  • Взаємодопомога. Сервіси, спрямовані на підтримку та забезпечення життєдіяльності найбільш груп населення в умовах карантину.

Яке фінансування?

Це можуть бути яr нові продукти, так і вдосконалені рішення. Найкращі ідеї отримають фінансування, загальний призовий фонд для переможців становить 4 млн грн. Також учасники отримають менторську підтримку та можливість втілити свій проєкт протягом наступного місяця. 

У відомстві відмічають IT-рішення з подолання пандемії інших країн: у Південній Кореї створили мобільний застосунок для сповіщень, якщо поряд знаходиться інфікована особа; Італія запровадила кампанію “цифрова солідарність”; Сінгапур розробив мапу захворювань, а Ізраїль впровадив дистанційний моніторинг за пересуванням хворих по геолокації.

Заявки приймаються до 6 квітня. 9 квітня члени журі оберуть переможців. Надіслати ідею можна за посиланням.

Схожі публікації

Залишити коментар