Служба безпеки України викрила інтернет-агітаторів, які за гроші РФ поширювали фейки про коронавірус COVID-19

від Стожари

Служба безпеки України в Києві викрила та припинила діяльність групи інтернет-агітаторів, які за гроші з країни-агресора поширювали в українському сегменті Facebook фейковий контент про COVID-19.

Про це повідомляється на сайт відомства.

Встановлено, що двоє зловмисників виконували замовлення з Росії на публікацію неправдивої інформації щодо поширення коронавірусу. Їхньою метою була дискредитація дій влади та дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Повідомляється, що зловмисники активно використовували мережу бот-акаунтів, недостовірну інформацію цілеспрямовано брали із заборонених російських соцмереж. Винагорода за протиправну діяльність надходила з гаманців електронних платіжних систем РФ із максимальною анонімізацією замовників.

Кияни визнали свою провину, надали доступ до акаунтів у закритих спільнотах і сприяють виявленню “кураторів”.

“Тривають невідкладні заходи для встановлення як безпосередніх замовників, так й інших можливих спільників інтернетагітаторів”, – додали в СБУ.

Як повідомляється на сторінці СБУ у Facebook, за період дії карантину Служба безпеки України виявила 79 осіб, які поширювали фейки про коронавірус.

СБУ виявила 79 осіб на поширенні фейків про коронавірус та заблокувала понад тисячу інтернет-спільнотЗа період дії…

Geplaatst door Служба безпеки України op Maandag 30 maart 2020

Схожі публікації

Залишити коментар