На українців, які повертатимуться з-за кордону, чекає обов’язкова обсервація

від Стожари

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обов’язковість обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону. Тож, ті українці, які повертаються додому після 28 березня, мають пройти обов’язкову двотижневу обсервацію.

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19 29.03.2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №241, якою передбачено, що особи, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді, вважаються такими, що мали контакт з хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, і підлягають обов’язковій обсервації (ізоляції) протягом 14 днів після перетину державного кордону у спеціалізованих закладах, які визначаються Київською міською, обласними державними адміністраціями.

Обсервація – це 14-денний термін посиленого медичного спостереження у спеціально відведеному місці за кошти приїжджого, де особа буде забезпечена найнеобхіднішим.

Разом з тим, у неділю Президент Володимир Зеленський заявив, що всі українці, які не встигли повернутися на батьківщину до 28 березня, після повернення будуть проходити обов’язкову двотижневу обсервацію. Із його слів, наразі готується перелік відповідних локацій, якими, зокрема, можуть стати готелі. 

До цього часу всі українці, які поверталися з-за кордону, підписували згоду на добровільну домашню самоізоляцію.

Схожі публікації

Залишити коментар