Кулеба зробив заяву через спроби Росії використати пандемію COVID-19 у політичних цілях

від Стожари

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив заяву щодо спроб РФ використати пандемію COVID-19 у політичних цілях.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України. 

“Пандемія коронавірусу стала загрозою глобального рівня. Гідна відповідь на неї вимагає солідарності та відповідального лідерства. Водночас, пандемія не зменшує інших загроз, але й загострює деякі з них. Серед них – агресивна політика Росії”, – заявив міністр.

З його слів, Росія не лише продовжує обстріли української території попри заклик ООН до перемир’я у час пандемії, але і перешкоджає ефективній боротьбі з пандемією, блокуючи доступ до окупованих територій моніторингових місій ОБСЄ, ООН, МКЧХ.

“Росія намагається переконати, що санкції обмежують її здатність протидіяти пандемії. Ці закиди штучні. Жоден санкційний пакет, запроваджений за агресію РФ в Криму та на Донбасі, не знижує її здатності захищати росіян від коронавірусу чи брати участь у глобальних зусиллях з подолання кризи”, – наголосив Кулеба.

Він вважає, що коли російська сторона використовує пандемію у політичних цілях та закликає до скасування санкцій, це має розглядатися як “брудні маніпуляції та спроба отримати зиск на стражданні мільйонів”.

“Санкції – це інструмент відновлення поваги до міжнародного права. Шлях до їх скасування лежить не через пандемію нового вірусу, а через припинення агресії, яка триває сьомий рік”, – пояснив дипломат.

Лише це, на його думку, може бути єдиною можливою підставою для зміни міжнародним співтовариством своєї політики стосовно РФ.

“Допоки загроза агресії залишається актуальною, а Донбас та Крим окуповані РФ, санкції мають залишатися”, – підкреслив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба .

Схожі публікації

Залишити коментар