Для громадян України в Російській Федерації діє програма “Захист”

від Стожари

З метою надання вчасної консульської допомоги та захисту громадян України в Російській Федерації Посольство та консульські установи України в РФ розгорнули програму «Захист».

Про це Порталу української діаспори “Стожари” повідомив відомий діяч української громади в РФ Валерій Семененко з посиланням на повідомлення Посольства України до українських громадських організацій РФ.

“Відповідно до доручення Міністра закордонних справ України від 27 березня 2020 року Посольством України в РФ в рамках розгорнутої МЗС України програми «Захист» створено Групу допомоги громадянам України в Російській Федерації під час пандемії COVID 19″, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою створення Групи є координація дій щодо допомоги, підтримки та захисту громадян України, які не можуть повернутися на Батьківщину в період обмеження регулярного міжнародного транспортного сполучення.

Посольство України в РФ пропонує всім небайдужим до України – представникам української громади в РФ, приєднатися до зазначеної Групи.

Більше інформації про Групу допомоги громадянам України в Російській Федерації розміщено у соціальній мережі facebook за посиланням: https://www.facebook.com/groups/212044793220902

Разом з тим, пан Валерій Семененко поділився інформацією від лікаря, який наразі вивчає в китайському Ухані коронавірус: Про особливі методи і способи убезпечення і вилікування від COVID 19:

Сповіщення з Уханя

Юрій Клімов – молодий лікар з Росії, який працює в лікарні Шеньчженя, зараз відряджений на вивчення вірусу пневмонії до Уханя. Він зателефонував своїм родичам і передав роз’яснення.

Якщо у вас нежить і мокрота при застуді, ви не є носієм коронавірусної інфекції. Коронавірусна пневмонія – це сухий кашель без нежиті. Це найпростіший спосіб визначити, яка у вас інфекція.

Не́жить (у медичній практиці відома під терміном рині́т) — запалення слизової оболонки носа, яке супроводжується закладеністю носа або надмірним виділенням носового слизу.

Вірус Уханя не є термостійким і гине при температурі 26-27 градусів. Слід пити більше гарячої води, частіше і довше бути на сонці. Гаряча вода не є ліки, але вона корисна для здоров’я і ефективна при всіх вірусах.

Деякі поради.

  1. Вірус порівняно великий за розміром (діаметр осередку становить близько 400-500 нм), тому звичайна медична ммаска в принципі може його відфільтрувати. Якщо заражений чхає перед вами або йде на відстані до 3 метрів від вас, сповільніть ходу, і зараза просто впаде на землю, літати вона не може.

1 м складає 1000000000 = 109 нанометрів; на одному метрі вкладуться до 2000000 одиниць вірусу.

2. Якщо вірус потрапив на поверхню металу, він проживе не менше 12 годин. При доторканні будь-якої металевої поверхні ретельно вимийте руки з милом.

3. Вірус може залишатися активним на тканині протягом 6-12 годин. Звичайний пральний порошок повинен вбити вірус. Зимовий одяг досить просушити на сонці, щоб убити вірус.

Про симптоми безпосередньо самого захворювання – пневмонії, викликаної коронавірусом:

1. Після проникнення вірусу в горло може з’явитися сухість горла, яка зустрічається при ангіні. Триватиме 3-4 дня.

2. Потім вірус буде змішуватися з носовою рідиною, потрапляти в трахею, затим в легені і викликати запалення легенів. Цей процес займе від 5 до 6 днів.

3. При короновірусній пневмонії з’являється висока температура і ускладнене дихання. Закладеність носа не схожа на типову закладеність, з’являється відчуття, що ви тонете у воді. В цьому випадку слід негайно звернутися до лікаря.

Про профілактику.

1. Найпоширеніший спосіб заразитися – це дотики до людей-носіїв вірусу, тому слід часто мити руки. Вірус може жити на ваших руках протягом 5-10 хвилин. Але за цей час ви можете потерти руками очі або доторкнутися до носа.

2. На додаток до частого миття рук ви можете полоскати горло будь-якими противірусними засобами щоб усунути або мінімізувати дії мікробів, поки ті ще знаходяться в горлі (перед тим, як потрапити в легені).

Будьте гранично уважні і обережні, пийте більше підігрітої води.

Юрій Клімов:

Новий коронавірус NCP може не проявляти ознак інфекції протягом багатьох днів. Як тоді дізнатися, чи інфікована людина?

За останніми даними інкубаційний період може тривати до 28 днів, перш ніж симптоми COVID-19 стануть очевидними.

На той час, коли у людини піднімається температура і з’являється кашель, і вона потрапляє в лікарню – в легенях зазвичай виявляють фіброз на 50%, може бути занадто пізно!

Тайванські експерти радять просту самоперевірку, яку всі можуть проводити щоранку.

Зробіть глибокий вдих і затримайте дихання більш, ніж на 10 секунд, затим зробіть видих .Якщо ви успішно завершите його не кашляючи, не відчуваючи дискомфорту, закладеності, затиснутості і т. ін., то це значить, що у ваших легенях немає фіброзу, і це вказує на відсутність інфекції.

Рекомендації японських лікарів, які лікують COVID-19.

Треба стежити за тим, щоб ваш рот і горло були вологими, а не сухими.

Робіть кілька ковтків води кожні 15 хвилин.

Чому?

Навіть якщо вірус потрапить в ваш рот, питна вода або інші рідини вимивають його через стравохід в шлунок, а там кислоти вб’ють вірус.

Якщо ви не п’єте достатньо води регулярно, вірус може проникнути у ваші дихальні шляхи і потрапити в легені.

Це дуже небезпечно.

Поділіться цією інформацією з друзями, близькими та рідними. Нехай світ швидше вилікується від вірусу “корони”.

Будьте здорові!

Схожі публікації

Залишити коментар