ЄС вимагає розслідувань катувань українських заручників на територіях контрольованими російськими бойовиками

від Стожари

Європейський Союз вимагає негайного та широкого розслідування повідомлень про катування і жорстоке поводження з українськими заручниками на окремих територіях Луганської та Донецької областей.

Про це йдеться у заяві речника із закордонних справ і політики безпеки у Європейській службі зовнішніх зв’язків Петера Стано.

«Нещодавня доповідь Офісу високого комісара ООН з прав людини (OHCHR) підтверджує продовження на Сході України практики незаконних затримань людей, тортур та жорстокого поводження з заарештованими. Всі сторони мають поважати зобов’язання щодо дотримання прав людини та гуманітарне законодавство. Зокрема, у доповіді підтверджується постійна практика незаконних арештів у так званих «ЛНР» та «ДНР», які часто завершуються насильницьким зникненням, тортурами та утисками», – йдеться у документі.

При цьому, в Євросоюзі заявили, що незалежні міжнародні спостерігачі з Міжнародного комітету Червоного Хреста та УВКПЛ ООН повинні отримати повний і безумовний доступ до усіх заручників і місць їхнього утримання під вартою.

“У цьому контексті, ЄС очікує, що Росія використає свій суттєвий вплив над збройними формуваннями для того, аби добитися стійкого і мирного політичного урегулювання конфлікту на сході України”, – наголошується у заяві.

Також Євросоюз підтверджує свою повну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонах.


Схожі публікації

Залишити коментар