Із Росії додому хочуть повернутися майже 800 громадян України

від Стожари

Майже 800 громадян України звернулися до посольства України в РФ із проханням скористатися спеціально призначеним поїздом, яким планується повернення на батьківщину громадян, що залишилися за кордоном після запроваджених обмежувальних заходів.

Про це повідомив у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок.

«Щодо кількості громадян, які виявили бажання скористатися цим поїздом в Україні та в РФ відповідно, можу сказати, що на сьогодні до посольства України в РФ звернулися майже 800 громадян України. Остаточні дані стосовно орієнтовної кількості громадян РФ, які хочуть повернутися, уточнюються», — сказав Божок.

Він звернув увагу на те, що це не єдине гуманітарне питання, яке на порядку денному консультацій між Україною і РФ.

«Ми досі очікуємо дозволу від уряду РФ на транзит територією Росії транспортних засобів із гуманітарними та медичними вантажами для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні, спрямованих до нас із третіх країн. Розраховуємо, що російська сторона в цьому питанні також керуватиметься гуманітарними міркуваннями і діятиме так само оперативно, як Україна діяла і діє в контексті забезпечення повернення громадян РФ з території України», —  наголосив заступник міністра.

Він пояснив, що на виконання доручення керівництва держави, триває активна робота з організації повернення на батьківщину громадян України, які опинилися за кордоном під час загострення ситуації з поширенням коронавірусу. З цією метою МЗС спільно з Міністерством інфраструктури, МВС, МОЗ, авіа-, залізничними та іншими перевізниками продовжують працювати над створенням для українців за кордоном можливостей для повернення до України.

«Поїзд Москва-Київ є черговим у низці уже восьми поїздів з-за кордону, які МЗС спільно з Міністерством інфраструктури організувало для українців», —  зазначив заступник міністра.

За його словами, Російська Федерація звернулася з проханням дозволити евакуацію з України громадян РФ, і МЗС погодило їм таку можливість із гуманітарних міркувань, запропонувавши використовувати для цього поїзд Київ-Москва.

Божок додав, що нині завершується організація відповідних санітарно-епідеміологічних заходів щодо згаданого поїзда і пасажирів, які подорожуватимуть ним, після чого на сайті «Укрзалізниці» буде відкрито продаж квитків.

28 березня 2020 року запланований рейс спецпотягу за маршрутом Москва-Київ, яким громадяни України зможуть повернутися з Російської Федерації

Про це повідомляє Посольство України в Російській Федерації у Facebook.

Спеціальний потяг за маршрутом «Москва – Київ» для перевезення громадян України з території Російської Федерації у…

Geplaatst door Посольство Украины в РФ op Dinsdag 24 maart 2020

Схожі публікації

Залишити коментар