Україна домовилася з Іраном про подальші кроки в розслідуванні катастрофи літака МАУ

від Стожари

Україна та Іран погодили, як працюватимуть далі з розслідуванням обставин катастрофи літака МАУ поблизу Тегерана.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Повідомляється, що такої домовленості було досягнуто під час зустрічі заступника глави МЗС Єгора Божка з послом Ірану в Україні Манучехром Мораді.

“Під час зустрічі обговорено питання, пов’язані з проведенням розслідування у справі збиття українського літака рейсу PS 752, зокрема, підтверджено необхідність здійснення невідкладного розшифрування чорних скриньок, а також узгоджено подальший алгоритм взаємодії з метою встановлення причин трагедії та притягнення винних до відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, сторони також обговорили питання співробітництва між країнами в умовах пандемії коронавірусу. Зокрема, сторони домовилися працювати над поверненням додому українських та іранських громадян, які наразі перебувають на території обох держав.

Нагадаємо, 11 березня стало відомо, що Іран погоджується направити до України чорні скриньки зі збитого біля Тегерану Boeing. До цього Іран довго відмовлявся передавати пошкоджені самописці іншим країнам, а розшифрувати сам не мав можливості. 

Лайнер Міжнародних авіаліній України, який летів із Тегерана до Києва, збили 8 січня за кілька хвилин після злету. На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі загинули. Відповідальність за трагедію узяли на себе військові Корпусу вартових ісламської революції. Визнали, що збили пасажирський лайнер помилково.

Схожі публікації

Залишити коментар