Угорщина дозволила транзит українцям, які застрягли в Австрії та Хорватії

від Стожари

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба домовився з угорським колегою щодо транзиту задля повернення понад 300 українців, які наразі перебувають на кордоні з Австрією та Хорватією.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

“Провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто. Домовилися, що Угорщина надасть транзит громадянам України, які на автобусах і авто “застрягли” на кордонах з Австрією та Хорватією. Станом на зараз, їх 310. Чекаємо вдома!”, – написав Кулеба у Twitter.

За його даними, таких українців зараз 310.

Разом з тим, як заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час брифінгу за результатами засідання Уряду України 18 березня 2020 року, розширюються заходи для повернення наших співгромадян в Україну.

«Розширюємо заходи для повернення наших співгромадян в Україну. Для цього розроблено логістику. Якщо це авіарейси та спецрейси напрямків Близький Схід і Європа, то пасажири зможуть придбати квитки за доступною вартістю і вилетіти. Логістика для більш віддалених регіонів інша. Спочатку треба дістатися до хабів  – їх перелік дамо, – і уже звідти спецрейсами ми будемо повертати громадян до України. Вся інформація буде у відкритому доступі на сайтах авіакомпаній і Міністерства. Крім цього, будуть відправлятися спеціальні потяги з Німеччини, Чехії та Польщі», – заявив Владислав Криклій.

Очільник Міністерства наголосив, що авіаційна влада України поновила NOTAM для міжнародних перевізників, якому зазначено, що українці без обмежень можуть повертатися в Україну: «Тому ми наполягаємо на тому, що авіакомпанії мають виконати всі рейси, де в них були зобов’язання. Наразі сьогодні таким чином виконуються авіарейси з Шрі-Ланки та м. Дубай, які авіакомпанія Flydubai затримала  та перенесла. Інші авіакомпанії також здійснять ті рейси, по яким вже було продані квитки, і повернуть українців додому», – підкреслив Міністр інфраструктури України.  

«Що стосується громадського транспорту у містах Київ, Харків і Дніпро, де була зупинена робота метро, то наразі головне завдання для міських голів і місцевої влади – це забезпечити перевезення людей наземним транспортом по тим самим напрямкам, але із дотриманням обмеження до 10 осіб в одному транспортному засобі. Усі ці заходи робляться для безпеки людей. Обмеження мобільності відповідно до рекомендацій ВООЗ є найефективнішим заходом для запобігання розповсюдження коронавірусу», – наголосив Владислав Криклій.

Що відомо

  • Угорщина оголосила про надзвичайні заходи для стримування коронавірусу, серед них – закриття кордонів для іноземців. Громадянам Угорщини, які побували в Ірані, Італії, Китаї, Південній Кореї та Ізраїлі, обов’язково доведеться пройти карантин.
  • Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що 18 березня українці, які застрягли в Австрії та Шрі-Ланці, зможуть повернутися додому.
  • За даними МЗС, додому поки не можуть повернутися понад 3 тисячі українців з різних країн.
  • У Франкфурті та інших містах Німеччини перебувають понад 100 українців, які не можуть вилетіти додому та звертаються до української влади з проханням їх евакуювати.

Схожі публікації

Залишити коментар