СКУ вважає неприпустимим рішення Тристоронньої контактної групи щодо створення Консультативної ради за участі представників ОРДЛО

від Стожари

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вважає неприпустимим рішення Тристоронньої контактної групи щодо створення Консультативної ради за участі представників ОРДЛО на рівні з офіційними представниками України.

Про це йдеться у заяві СКУ у мережі Facebook.

“Такі домовленості, фактично, затверджують риторику Російської Федерації щодо «внутрішнього конфлікту в Україні» та звільняють країну-агресора від будь-якої відповідальності за криваву війну на Донбасі. Ми вчергове наголошуємо на неможливості прямих перемовин з лідерами підконтрольних Росії терористичних організацій так званих Донецької та Луганської Народних Республік («ДНР» та «ЛНР»). Подібні домовленості, у разі остаточного ухвалення 25 березня, легітимізують сили закордонної окупації в Україні, пошкодять суверенності української держави та можуть призвести до розбрату всередині країни – чого й добивається Росія. Росія, як країна-агресор, згідно з принципами міжнародного права, несе повну відповідальність за війну на Донбасі, відбyдову зруйнованого війною регіону та деокупацію суверенної території України, Донбасу та Автономної Республіки Крим”, – йдеться у заяві.

Схожі публікації

Залишити коментар