Міжнародний Шевченківський флешмоб: у Лохвицькій гімназії читали Кобзаря (фото, відео)

від Стожари

Шевченківські дні проходять нині у всьому світі – діаспора свято шанує Тарасову творчість і його самого. З цього приводу МЗС України влаштувало конкурс дитячих малюнків, присвячених Шевченкові, а Рада українських організацій Москви (РУГОМ) вже вдруге проводить ініційований минулого року Міжнародний Шевченківський флешмоб «Читаємо класиків української літератури».

Про це Інформаційному порталу української діаспори “Стожари” повідомив Валерій Семененко – Заступник голови товариства «Українці Москви», член Ради Директорів Світового Конгресу Українців.

Як повідомляє пан Валерій, до Шевченківського флешмобу долучились діти з Лохвицької гімназії, що на Полтавщині.

Учні гімназії читали Шевченка, брали участь у вікторині, присвяченій сторінкам його біографії й творчості, а на завершення, разом з педагогами, виконали величаву пісню Данила Крижанівського на слова Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий».

Ідею проведення такого флешмобу в Лохвицькій гімназії №1запропонував член Правління Української Всесвітньої Координаційної Ради, голова громадської організації «Народна Рада Лохвиччини» Віктор Гіржов. Чотирнадцятихвилинний відеоролик з фрагментами виступів учнів, які читали твори Шевченка, зокрема, і англійською мовою, направлено на розгляд конкурсної комісії.

На переможців та учасників флешмобу чекають грамоти, грошові премії, цінні подарунки. Кращі роботи будуть опубліковані на сайтах громадських організацій та у соціальних мережах.

Як повідомляють організатори, на Шевченківський флешмоб пропонується надсилати відеокліпи виступів художніх колективів, окремих виконавців, літературно-музичних, пісенних композицій, есе, малюнків, вишивок, творів народних промислів, фотоетюди.

Тривалість відеокліпу – до 10 хвилин. Прийом робіт триває до 10 березня 2020 року включно.

Організатори підкреслюють, що Тарасове слово невмируще, адже воно відображує глибинну сутність нашого народу, в основі якої лежить споконвічне прагнення до волі, самостійності й демократії.

Схожі публікації

Залишити коментар