Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентині отримало цінний подарунок від відомого українського вченого-полярника

від Стожари

Відомий український біолог, природоохоронець та громадський діяч, учасник українських антарктичних експедицій Іван Парнікоза передав Українському культурному товариству «Просвіта» в Аргентині підбірку книг різних видань про флору, фауну, історію та літературу України.

Про це Інформаційному порталу української діаспори “Стожари” повідомив пресовий референт Референтури преси УКТ «Просвіта» Хав’єр Апонюк Савич.

“До річниці з дня народження Володимира Вернадського (12 березня 1863 р.). 6 лютого 1996 року на британській антарктичній базі “Фарадей” було урочисто опущено прапор Великобританії та піднято прапор України. Так на карті шостого континенту з’явилася українська антарктична станція “Академік Вернадський”. З самого початку українські вчені неодноразово відвідували наше товариство «Просвіта». Наша дружба триває до сьогодні, і дуже приємно повідомити, що “Просвіта” отримала пожертву з різними виданнями про флору, фауну, історію та літературу України від доктора Івана Парнікози, одного з науковців, що працюють на базі “Академік Вернадський” під час літніх походів”, – йдеться у повідомленні.

Хав’єр Апонюк Савич також зазначив, що серію книг також передав відомий львівський історик Віталій Манзуренко.

«Усе це буде доступне у майбутній бібліотеці нашого товариства», – підкреслив Хав’єр Апонюк Савич і подякував меценатам за цінні подарунки.

Схожі публікації

Залишити коментар