У Франції 19-річна українська біженка увійшла до переліку найкращих спортсменів – La Team Bordeaux

Киянка Вікторія Горпенченко живе в Бордо (Франція) з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Журналістка “Стожарів” взяла інтерв’ю у молодої української зірки спорту.

Колеги з місцевого клубу фехтування з давніми традиціями BEC Escrime (Bordeaux Students Club Fencing) стали для Вікторії справжніми друзями, завдяки їх підтримці вона змогла адаптуватися до нової країни та зараз продовжує впевнено крокувати до чергових спортивних звершень. 

Рапіристка Вікторія тренується вже понад 10 років. “Стожари” поцікавилися, що послужило причиною вибору такого виду спорту.

За її словами, особливу терплячість 2022 року проявляв її тренер Dimitri Audren, адже тоді Вікторія ще зовсім не знала мови, тільки починала з нею знайомитися, і усі пояснення вимагали неабиякої витримки.

Також ми торкнулися питання спортивної психології, шкода (що таке не викладається в загальноосвітніх школах). Як відомо це окрема галузь спрямована підготовку людини працювати чітко на результат, на подолання труднощів, невдач, і прямування до чіткої мети – до перемоги (зараз це надзвичайно актуально для всіх українців). Вікторія поділилася, що особисто їй допомагає йти до нових спортивних результатів. Крім того, вона уточнила, що для підтримки себе у формі також займається йогою, тенісом, плаванням та пробіжками.

Із клубом BEC Escrime Горпенченко виграла юніорський чемпіонат Франції 2023 року. Також 2023 рік приніс молодій фехтувальниці перше особисте золото – перемогу у юніорському чемпіонаті України, вона брала участь у Чемпіонаті Європи з фехтування на рапірах в Талліні та інших великих змаганнях

Крім того, з початку 2024 року українка Вікторія Горпенченко увійшла до складу La Team Bordeaux – переліку 22 найкращих спортсменів центру департаменту Жиронда. Це проект залучення компаній, любителів професійного спорту, до клубу меценатів, який підтримує спортсменів найвищого рівня під час їх підготовки до Олімпійських і Паралімпійських ігор.

“Стожари”: Ознайомившись з переліком останніх ваших спортивних досягнень, перемог в принципі не виникає сумнівів, що ви можете бути готові до участі в наступній Олімпіаді. Розкажіть будь ласка, які у вас плани, вірогідно, що ви будете претендувати брати участь у Олімпіаді 2028 року в Лос-Анджелесі?

Зараз вона навчається у місцевому університеті і впевнена, що окрім спортивної кар’єри попереду на неї чекає ще багато цікавих справ та проектів:

Як ми писали, раніше Вікторія Горпенченко взяла участь церемонії зустрічі олімпійського вогню у місті в Бордо та надала інтерв’ю французькому каналу TV7.

Схожі публікації

Залишити коментар