У церемонії зустрічі олімпійського вогню в Бордо взяла участь й українська фехтувальниця Вікторія Горпенченко

Цього четверга, 23 травня, олімпійський вогонь зустрічали у місті  Бордо (регіон Жиронда, Франція). Серед учасників урочистої церемонії була й юна українська спортсменка – фехтувальниця Вікторія Горпенченко, наша олімпійська надія.

Інтерв’ю зі спортсменкою Горпенченко вийшло в ефірі французького каналу TV7. Дівчина почала вивчати французьку мову лише 2 роки тому. 

Спортсменка тренується вже понад 10 років. Вікторія живе в Бордо з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну і зараз вдосконалює свою майстерність в BEC Escrime (Bordeaux Students Club Fencing). Із цим клубом вона виграла юніорський чемпіонат Франції 2023 року.

У жовтні 2023 року – Вікторія Горпенченко за підсумками юніорського чемпіонату України піднялась на найвищу сходинку п’єдесталу в особистій жіночій першості, повідомлялося на офіційному сайті національної федерації фехтування України. Те золото стало її першою особистою повною перемогою.

У січні 2024 Вікторія виступила також у складі української збірної з фехтування на рапірах на Кубку світу в Парижі.

Також цього року рапіристка Горпенченко встигла взяти участь в низці інших змагань, зокрема, стала єдиною представницею від України на юніорському Кубку світу, що проходив у лютому в Тбілісі та брала участь у Гран-прі з фехтування на рапірах у Вашингтоні (США) у березні 2024.

Вже зараз можна сказати, що Вікторія Горпенченко є однією із наших олімпійських надій. І, якщо не ізмагання 2024 року то, принаймні, літні Олімпійські ігри, що пройдуть 2028-го року в Лос-Анджелесі (США), можуть стати успіхом в кар’єрі молодої української спортсменки. Тож побажаємо Вікторії успіхів у досягненні поставлених амбітних цілей!

Схожі публікації

Залишити коментар