“Сором і ганьба, не вірю, що це поляки. Перепрошую, воююча Україно”, – генконсулка Польщі у Львові Дзвонкевич про блокаду кордону

від Стожари

Протести польських фермерів, транспортників призвели до загострення відносин між Україною та Польщею. Це може ускладнити співпрацю між двома країнами та суб’єктами в регіоні з інших питань.

Україні та Польщі необхідно вжити заходів для деескалації ситуації. Необхідно вжити заходів для запобігання поширенню дезінформації та пропаганди. Й однозначно те, що зазначеним прямо чи опосередковано вже користається терористична Росія.

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич рішуче засудила дії польських фермерів на польсько-українському кордоні, перепросила «у воюючої України», вказавши, що не вірить у те, що це справа рук «справжніх» її співвітчизників, повідомила вона на своїй сторінці в одній із соцмереж.

«Я не можу вдавати, що не бачу цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. Прошу вибачення у вас, дорогі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою рук моїх співвітчизників».

Згадуючи про події Варшавського повстання, вона зазначила, що думала, що тільки росіяни, які відмовили у посадці літакам союзників з допомогою для Варшави, можуть поводитися так ганебно. «А що сьогодні роблять «польські» фермери і транспортники? Я не вірю, що вони поляки… Справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусіда, який бореться за свободу. Справа не у вимогах, а у формі протесту. Сором і ганьба. Прошу вибачення у воюючої України, вибачте», – зазначила дипломатка.

Схожі публікації

Залишити коментар