Німецькі гострослови на карнавалі «продемострували» сутність терористичного режиму Росії /// German wit at the carnival «demonstrated» the essence of Russia’s terrorist regime

від Стожари

Політичні гострослови у ФРН вчергове надавали політикам «сатиричних стусанів». Ідея боротися із вадами політиків за допомогою сатири – не нова. Але усвідомлення того, що вона сьогодні знову актуальна – це насправді головний посил цього карнавалу.

У Німеччині в містах, містечках і селищах на Рейні розпочався традиційний карнавал перед Великим постом. У понеділок, 12.02.2024, учасники святкують «скажений» понеділок (Rosenmontag). У цей день головним об’єктам для жартів стають відомі політики.

Журналісти у дописі пояснюють, що політична сатира – головна складова карнавалу у цей день. Учасники висміюють політиків та демонструють їх фігури із пап’є-маше.

Зокрема, на цьогорічному карнавалі люди зобразили російського диктатора Владіміра Путіна, а на рівні його паху – голову патріарха РПЦ Кіріла. Таким чином люди висміяли так звану боротьбу Путіна з пропагандою ЛГБТ. Ще одна фігура Путіна – символізує розпочату Росією війну проти України. Карнавалісти показали, як російський президент засовує до рота шматок, який символізує Україну.

А Дональда Трампа зобразили із прапором США, який він нібито перетворив на свастику за допомогою ножиць.

За підрахунками організаторів участь у карнавалі взяло близько восьми тисяч учасників, 85 піших груп, 110 платформ та 30 духових оркестрів. Закінчиться карнавал в «попільну середу» (Aschermittwoch).

Схожі публікації

Залишити коментар