У Німеччині розкрили дезінформаційну кампанію РФ проти України /// Germany uncovers Russian disinformation campaign against Ukraine

від Стожари

Дезінформація, агресивна пропаганда й фейки – постійно поширюються урядовими та неурядовими організаціями Росії та України в інформаційному просторі України, Росії, інших країн та міжнародних організацій, що спрямовані на отримання стратегічно-політичних переваг шляхом деморалізації або введення в оману суперника та протидії заходам іншої сторони у глобальному протистоянні Росії і України, а також протистоянні Росії та «Західного світу».

Міністерство закордонних справ Німеччини розкрило російську кампанію з дезінформації в соцмережі X, повідомляє у п’ятницю, 26.01.2024, DW з посиланням на німецький тижневик Der Spiegel. Метою цієї кампанії, вочевидь, є посилення невдоволення нинішнім коаліційним урядом ФРН у суспільстві та зрив подальшої підтримки України, пише видання з посиланням на внутрішній звіт німецького зовнішньополітичного відомства.

50 тисяч фейкових акаунтів у X. Як зазначається далі, МЗС доручило експертам проаналізувати за допомогою спеціальної програми дописи в X, і в результаті було виявлено масштабну мережу фейкових акаунтів, що поширюють німецькомовний контент.

У період із 20 грудня 2023 до 20 січня 2024 понад 50 тисяч таких акаунтів опублікували загалом понад мільйон дописів німецькою мовою, у яких часто лунали звинувачення на адресу федерального уряду, який нібито нехтує власним населенням заради підтримки України, зазначає Der Spiegel, посилаючись на таємний звіт. Видання вказує, що йдеться про «систематичну російську кампанію» з дезінформації.

Виявлення дезінформації за допомогою аналітиків даних. МЗС ФРН уже деякий час відстежує дебати на теми зовнішньої політики в соцмережах за допомогою фахівців з аналізу даних, прагнучи виявити спроби впливу з боку іноземних держав, пише далі видання.

Як заявив речник німецького міністерства закордонних справ в інтерв’ю Der Spiegel, «дезінформація стала глобальним фактором загрози». «Її цілеспрямовано використовують ті, хто не поділяє наші цінності, для дестабілізації цілих суспільств – і не тільки в західних демократіях, а й усюди», – додав він.

Схожі публікації

Залишити коментар