«Українці у жорстокій війні та потребують фінансової допомоги, яка затримується через «політичні ігри»», – Верховний комісар ООН / «UN High Commissioner: Ukrainians are in a brutal war and need financial assistance, which is being delayed by «political games»»

від Стожари

Щоб утримати увагу та продовжувати отримувати підтримку світової спільноти в період геноцидної агресії варварського режиму РФії, Україна має більш послідовно та цілеспрямовано підходити до свого значимого внеску у світову безпекову платформу, розвитку й демонстрації своєї ідентичності, унікальності.

Верховний комісар Організації Об’єднаних Націй у справах біженців Філіппо Гранді заявив про стурбованість тим, що війну в Україні забувають на тлі інших глобальних криз, які забирають на себе увагу. Ф. Гранді наголосив на важливості нагадувати світу про те, що українці переживають жорстоку війну і потребують, зокрема фінансової допомоги, яка затримується через «політичні ігри», цитує його слова «Голос Америки».

Гранді додав, що Росія продовжує вбивати цивільних і руйнувати будинки, лікарні та іншу інфраструктуру. Він стурбований тенденцією до того, що у світі «починають звикати до страждань українців». За підрахунками ООН, близько 10 мільйонів українців були змушені покинути свої домівки − 3,7 мільйона вважаються внутрішньо переміщеними особами, а ще 6,3 мільйона – біженцями. Цього року в ООН на допомогу Україні планують виділити 4,2 мільярда доларів.

«Ми усвідомлюємо, що у світі є багато криз, тому ми дійсно зосередилися на пріоритетних потребах», – сказав Гранді. Керівник Агентства ООН у справах біженців висловив стурбованість тим, що обговорення питання надання гуманітарної допомоги Україні затягнулося через політичні суперечки. Він закликав Сполучені Штати Америки та Європейський Союз передати свої пакети допомоги, вважаючи своїм обов’язком «нагадати всім, що гуманітарна допомога не повинна бути заручником політики».

Схожі публікації

Залишити коментар