«Єдина можливість в України для досягнення будь-якого дипломатичного рішення – зберегти збройний баланс на полі бою», – Прем’єр Італії Мелоні

від Стожари

Італія, як і інші європейські країни, одразу ж почала надавати всебічну допомогу Україні після повномасштабного терористичного вторгнення РФії у лютому 2022 року, приймає українських біженців і надає їм тимчасовий захист.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що подальше посилення підтримки України допоможе зберігати баланс на полі бою, який зможе призвести до справедливого дипломатичного рішення. Про це повідомляє Il Fatto Quotidiano.

«Єдина можливість, яка є в України для досягнення будь-якого дипломатичного рішення, це зберегти баланс між збройними силами на полі бою», – зазначила Мелоні.

«Для України, всупереч думці тих, хто каже, що ми не маємо надсилати туди зброю, тому що це призведе до ескалації, я вважаю, що все йде з точністю до навпаки», – сказала глава італійського уряду Джорджа Мелоні. «Якби ми зробили те, що пропонували нам ті, хто каже, що ми не повинні підтримувати Україну, ми б отримали не мир, а вторгнення, війну ближче до наших осель», – додала вона.

Раніше газета Libero повідомляла, що саме італійська прем’єр-міністерка Джорджа Мелоні під час саміту ЄС у Брюсселі переконала главу угорського уряду Віктора Орбана не блокувати початок переговорів щодо вступу до об’єднання Молдови та України.

Схожі публікації

Залишити коментар