Уперше в Латинській Америці ухвалено резолюцію із засудженням російської агресії проти України / For the first time in Latin America, a resolution was adopted condemning Russian aggression against Ukraine

від Стожари

Латинська Америка посідає окреме місце через непрості відносини із США, відсутність системної роботи України з регіоном у минулому та російський вплив завдяки радянській спадщині. Загалом позиція країн регіону щодо терористичної російсько-української війни є переважно нейтральною в аспекті надання Україні військової допомоги та накладення санкцій проти рф.

Вперше країни Латинської Америки ухвалили спільну підсумкову декларацію на форумі «Вільна Америка», у якій засуджується війна, яку Росія розпочала проти України, розповіла заступниця голови ВР Олена Кондратюк. Вона наголосила, що це перша позиція християнсько-демократичних партій регіону з чітким засудженням російської агресії, повідомляє вебпортал українського парламенту.

За словами Кондратюк, в декларації є окремий пункт, де латинські країни висловили солідарність з Україною, підтримали Формулу миру та засудили Росію. Вона процитувала цю частину документа: «Ми солідарні з народом України, який потерпає від невиправданої, неспровокованої російської агресії. Закликаємо всі країни Америки приєднатися до реалізації Формули миру для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру в Україні відповідно до Статуту ООН».

Уперше в Латинській Америці ухвалено резолюцію із засудженням російської агресії проти України / For the first time in Latin America, a resolution was adopted condemning Russian aggression against Ukraine
Уперше в Латинській Америці ухвалено резолюцію із засудженням російської агресії проти України / For the first time in Latin America, a resolution was adopted condemning Russian aggression against Ukraine - фото 2

Це перший випадок, коли вдалося привернути увагу громадськості та політикуму Латинської Америки до війни в Україні. До того ж в такому масштабному форматі, який налічує 34 партії 21-єї держави регіону.

Принагідно зазначимо, раніше заступник голови ОП І. Жовква розповідав, що кількість країн Африки, Азії та Латинської Америки, які долучаються до втілення Формули миру та інших міжнародних ініціатив України, продовжує зростати. Він наголосив, що влада хоче збільшити роль Глобального Півдня в процесі досягнення справедливого миру для нашої країні.

Схожі публікації

Залишити коментар