Сім із десяти людей у світі хочуть, щоб їхні уряди підтримували Україну / Seven out of ten people in the world want their governments to support Ukraine

від Стожари

Майже сім із десяти людей у світі вважають, що їхні уряди повинні підтримувати Україну, яка захищається від російської агресії. Згідно з опитуванням GlobeScan, більшість мешканців із 30 країн і територій, окрім Мексики, хочуть, щоб їхні уряди підтримали Україну.

Про це свідчить опитування GlobeScan з посиланням на Фонд «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» .

Опитування було проведене у 30 країнах в липні та серпні 2023 року. В ньому взяли участь майже 30 тис. осіб – по 1 тис. в кожній країні. Результати показують, що в середньому 29% опитаних у цих країнах «повністю згодні» з тим, що їхні уряди повинні підтримувати Україну, яка захищається від російської агресії, і ще 40% «скоріше згодні» з цим. Лише 11% «категорично не згодні№ і 20% «скоріше не згодні».

Найбільше підтримують Україну жителі Португалії (86%), Швеції (81%) та Австралії (80%), за ними йдуть мешканці Великої Британії (79%) та Канади (78%). Мексиканці найменше хочуть, щоб їхній уряд підтримував Україну (46%), далі йдуть колумбійці (51%), індонезійці (54%), саудити (55%) та перуанці (55%).

У США, країні, яка надає найбільшу військову допомогу Україні, 70% респондентів хочуть, щоб їхній уряд підтримав Україну. У Німеччині, ще одному ключовому постачальнику військової допомоги, 66% опитаних підтримують Україну. Загалом мешканці країн Європи та Північної Америки, які було включено до опитування, зазвичай, найбільше підтримують Україну, тоді як жителі Латинської Америки висловлюють найменшу підтримку.

«Світова громадська думка продовжує залишатися на боці України. Переважна більшість людей в Африці, Австралії, Бразилії, Європі, Японії та Північній Америці хочуть, щоб їхні уряди підтримали Україну, яка бореться за свою свободу проти злочинного вторгнення Росії», – прокоментував результати опитування генеральний директор GlobeScan Кріс Коултер.

Схожі публікації

Залишити коментар