Лінія підтримки для чоловіків: сервіс, що підтримує та змінює життя

від Стожари

Чому психологічне здоров’я чоловіків важливе? Психологічне здоров’я є основою для щасливого життя. Воно впливає на всі сфери: від сімʼї та роботи до фізичного самопочуття. Особливо важливим є психологічне здоров’я в умовах війни. Повномасштабне вторгнення створило додатковий тиск на чоловіків — тих, хто нині перебуває на фронті, повернувся з лінії бойового зіткнення або, навпаки, не брав безпосередньої участі в бойових діях.

Психологічне здоров’я — надзвичайно важливий аспект нашого життя. На жаль, у сучасному світі чоловіки не завжди дбають про нього належним чином. Однак завдяки проєкту «Лінія підтримки для чоловіків» ситуація ставлення до свого ментального стану в Україні нарешті почала змінюватися. Чому це важливо та як трансформується наше суспільство, розповідає далі Громадський Простір .

Кожен з них бореться зі своїми переживаннями по-своєму. Якщо чоловіка щось турбує та не дає спокою, викликає тривожність, панічні атаки чи депресію, краще звернутися по допомогу. Аби донести важливість піклування про своє ментальне самопочуття, і виник проєкт «Лінія підтримки для чоловіків».

Як одна консультація може допомогти? «Я не знаю, чому зателефонував, ніколи раніше цього не робив, не знаю, що я маю вам сказати», — саме з таких слів часто починається дзвінок. Вже за кілька хвилин психолог/-иня допомагає чоловіку відкритися, знайти корінь проблеми та дає зрозуміти, що все можна вирішити. Стабілізація психологічного стану та надання необхідних інструментів для подолання труднощів покращують рівень життя і змінюють ставлення до себе та оточення.

Як зрозуміти, що вам потрібна психологічна підтримка? Дайте чесну відповідь усього на 6 запитань із короткого переліку:

  1. У вас є відчуття нерозуміння з боку близьких та рідних?
  2. Чи буває у вас багато виснажливих думок, з якими важко впоратись і які впливають на ваше самопочуття?
  3. Чи маєте ви проблеми зі сном, наприклад, вам важко заснути або навпаки постійно хочеться спати?
  4. Чи відчуваєте ви фонову тривогу або постійне невдоволення чимось?
  5. Чи буває таке, що ви почуваєте себе самотнім?
  6. Чи погіршилися ваші стосунки з близькими, друзями, рідними?

Якщо на всі питання ви відповіли «Ні», ваше емоційне здоров’я в нормі. Якщо ж маєте хоча б одне «Так», радимо звернутися на лінію психологічної підтримки для чоловіків (https://2345.in.ua/) за номером 2345.

Як отримати допомогу? На Лінію телефонують чоловіки різного віку та з різних регіонів України. У кожного з них свої проблеми, після розмови усі відчувають полегшення, зазначають, що їхній емоційний стан покращився та радіють, що наважилися зателефонувати.

Дбати про психологічне здоров’я — це не слабкість, а мудрість. Навіть одна коротка розмова може змінити життя і допомогти подолати труднощі. Якщо ви відчуваєте, що ваш психологічний стан погіршився, якщо не розумієте, як боротися зі спалахами гніву, якщо спостерігаєте погіршення стосунків із сімʼєю або вас хвилюють будь-які інші проблеми, сміливо зателефонуйте на Лінію за номером 2345.

Гаряча лінія безкоштовна, анонімна та працює цілодобово. За рік її функціонування оператори/-ки отримали майже 8000 дзвінків. Дозвольте спеціалістам/-кам допомогти вам покращити ваше життя.

Схожі публікації

Залишити коментар