Глава МЗС Австралії заявила, що Москва “насміхається” над міжнародним співтовариством

від Стожари

Австралія – країна й континент, яка розташована на іншому боці земної кулі від України. Ганебний та безпідставний напад Росії на Україну став відомим в Австралїї так саме швидко, як в Європі та інших частинах світу. Австралійське суспільство не могли не вразити підступні дії Росії. Вже 01.03.2022 прем’єр-міністр австралійського уряду Скотт Моррісон оприлюднив Заяву для медіа, в якій засуджувалась російська війна проти України.

А у вересні 2023 Австралія підтримала заклик президента України В. Зеленського позбавити Росію права вето в Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй і закликала до подальшого реформування цього органу, повідомляє Bloomberg.

Глава МЗС Австралії заявила, що Москва “насміхається” над міжнародним співтовариством

Ми повинні вимагати більшого від постійних членів, включаючи обмеження на використання права вето”, – заявила міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг у своєму виступі на Генеральній Асамблеї ООН. “Росія насміхається над ООН кожного дня, продовжуючи своє незаконне та аморальне вторгнення в Україну”, – додала Вонг.

Зеленський заявив членам Ради Безпеки ООН, у середу, 20.09.2023, що здатність Москви накладати вето на ініціативи унеможливила адекватне реагування цього органу на вторгнення Росії в Україну. Рада Безпеки складається з 15 членів, п’ять із яких є постійними і мають право вето: Китай, Росія, Франція, Велика Британія та США.

Ми повинні забезпечити ширше постійне і непостійне представництво для Африки, Латинської Америки та Азії, включаючи постійні місця для Індії та Японії”, – заявила Вонг. За її словами, Австралія прагне отримати місце в Раді Безпеки на 2029-2030 роки.

Напруженість у Південно-Китайському морі і подальша розробка Північною Кореєю ядерної зброї серед питань, які створюють “найбільш конфронтаційні обставини за останні десятиліття” і вимагають більшої прихильності до запобігання конфліктам, за словами Вонг.

Коротко кажучи, військова міць розширюється, а заходи щодо обмеження військового конфлікту – ні, й існує мало конкретних механізмів для його запобігання”, – додала П. Вонг.

Схожі публікації

Залишити коментар